In plina pregatire a procedurilor de suspendare a presedintelui Basescu si de initiere a unei motiuni de cenzura pentru caderea Guvernului Tariceanu, PSD sustine ca nu urmareste sa ajunga la guvernare prin aceste demersuri. Purtatorul de cuvant a

In plina pregatire a procedurilor de suspendare a presedintelui Basescu si de initiere a unei motiuni de cenzura pentru caderea Guvernului Tariceanu, PSD sustine ca nu urmareste sa ajunga la guvernare prin aceste demersuri.

Purtatorul de cuvant al partidului, senatorul Cristian Diaconescu, a fost mandatat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, sa prezinte aceasta pozitie in incercarea de a spulbera scenariile aparute in ultimele zile pe aceasta tema. ""PSD exclude orice interpretare legata de faptul ca demersurile sale (a€¦) ar fi fundamentate pe un interes meschin, ridicol in aceasta perioada"", a declarat Diaconescu. Pentru a fi si mai convingator, senatorul a reluat vechea teorie ca PSD nu va sprijini nici un guvern minoritar si ca asteapta alegerile anticipate, lucru sustinut si de presedintele de onoare, Ion Iliescu (foto)

""GUVERN DE SERVICIU"". ""PSD nu va intra in nici o structura guvernamentala pana la alegeri. Ideea unui guvern de serviciu, de tehnocrati, sau un guvern neutru din punct de vedere politic este ideea unui guvern care sa poata sa organizeze in conditii normale si obiective viitoarele alegeri"", a explicat Iliescu. Pana una-alta, PSD continua pregatirea procedurilor de suspendare a sefului statului, propunandu-si sa stranga astazi toate semnaturile de la cei 150 de parlamentari ai sai si sa aiba, pana la sfarsitul saptamanii, consultari cu ""toate partidele parlamentare"", pe lista regasindu-se pana acum doar PC si PRM. Liderii PSD recunosc ca sansele de demitere a presedintelui prin referendum sunt mici, dar importanta este in opinia lor ""dorinta de atentionare a presedintelui"" privind incalcarea Constitutiei. Totusi, asa cum arata Iliescu, PSD mizeaza pe suspendarea presedintelui in Parlament, considerand ca poate fi creata majoritatea necesara pentru votarea acesteia.Pe de alta parte UDMR a decis sa nu sustina demersul PSD de suspendare a presedintelui Traian Basescu, liderul Uniunii, Marko Bela, explicand ieri ca o astfel de initiativa ar duce la o instabilitate si mai mare, iar UDMR nu sustine astfel de actiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.