Biletelul roz loveste in procurorul general. Scandalul biletului zis si roz a inregistrat ieri o noua etapa. Parchetul a fost sesizat de senatorul Talpes sa se pronunte, in timp ce, pentru declaratiile facute pe tema biletelului, procurorului general

Biletelul roz loveste in procurorul general. Scandalul biletului zis si roz a inregistrat ieri o noua etapa. Parchetul a fost sesizat de senatorul Talpes sa se pronunte, in timp ce, pentru declaratiile facute pe tema biletelului, procurorului general, Codruta Kövesi, i se cere demisia. Tot la justitie apeleaza si liberalul Radu Stroe, acesta depunand ieri plangere penala impotriva Elenei Udrea.
Dupa ce a apreciat saptamana trecuta ca in scandalul biletelului este necesara o clarificare din partea institutiilor statului asupra implicatiilor penale ale deja celebrei bucati de hartie, ieri senatorul independent Ioan Talpes a si depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie o sesizare pe aceasta tema. ""Am inaintat aceasta sesizare pentru ca Parchetul instantei supreme sa se pronunte daca biletul facut public de Basescu poate fi invocat ca o interventie, ca un act de coruptie"" a declarat, conform Mediafax, fostul sef al SIE si fost consilier prezidential. Ioan Talpes a precizat ca a facut sesizarea ca simplu cetatean si ca a cerut procurorului general al Romaniei sa se pronunte asupra acestui caz.
In documentul depus, Talpes a solicitat audierea presedintelui Basescu si a fostului consilier prezidential Elena Udrea. In plus, Talpes a cerut si audierea fostului procuror general Ilie Botos si a ministrului Justitiei, Monica Macovei, apreciind ca marturia lui Basescu si a Elenei Udrea trebuie coroborate cu alte informatii, respectiv cu telefonul pe care Calin Popescu Tariceanu i l-a dat fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos, in legatura cu cazul Patriciu, sau cu chemarea ministrului Justitiei la Palatul Victoria, pentru o intalnire cu omul de afaceri inculpat intr-un dosar penal. Pe de alta parte, fostul sef al SIE a apreciat ca si documentul trimis de Basescu ex-ministrului Economiei, Codrut Seres, ar trebui sa ajunga ""pe masa"" procurorului general.
CERERE DE DEMISIE. Pe de alta parte, un alt fost consilier prezidential, Renate Weber, a taxat declaratiile procurorului general Codruta Kövesi pe tema biletului drept ""inacceptabile"" si a solicitat public demisia acesteia. ""Zilele acestea, doamna procuror general a recidivat in interpretari inadmisibile, afirmand, in legatura cu biletelul trimis de premier, ca teoretic ar putea fi vorba de fapte de coruptie. Un fel de a spune ca, teoretic, in Romania traiesc 22 de milioane de potentiali infractori. O mentalitate inadmisibila pentru procurorul general al unui stat de drept si democratic, dar care a fost politica de stat si a facut numeroase victime in timpul regimului comunisto-securist, recent condamnat de presedintele Romaniei. Consider ca, avand in vedere interpretarile si declaratiile de presa din ultimele zile ale procurorului general, doamna Laura Codruta Kövesi ar trebui sa isi prezinte demisia"", a declarat Renate Weber.
SI STROE LA PARCHET. Tot Parchetul este chemat sa se pronunte si in alt caz, si anume in privinta acuzatiilor Elenei Udrea cum ca, in perioada in care lucra la Cotroceni, Radu Stroe i-ar fi propus un parteneriat pentru a obtine in schimb postul de ministru al Apararii sau de sef al SRI. In plangerea penala pe care Radu Stroe a depus-o inca de vineri la Parchet, acesta o acuza pe Udrea de comunicare de informatii false. Conform unui comunicat al Ministerului Public, fapta reclamata de Stroe este prevazuta de articolul 168 indice 1 din Codul penal, infractiune ce atrage competenta DIICOT. Stroe si-a motivat ieri gestul de a sesiza Parchetul prin faptul ca astfel de acuzatii grave il pot afecta inclusiv pe presedintele Traian Basescu, lasand impresia ca ar fi posibil, chiar si teoretic, sa existe interventii in problemele legate de siguranta nationala. ""Nu am umblat niciodata prin judecatorii si tribunale, dar astfel de afirmatii inacceptabile ma obliga sa ma apar. Nu pot lasa ca asupra mea sa planeze astfel de acuzatii, chiar si la modul teoretic"", a spus Stroe.

SGG ramane fara sef


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.