Stirea publicata recent, referitoare la faptul ca din lichidele amniotice s-ar putea extrage celule-radacina, a fost primita cu incredere de catre Vatican, informeaza site-ul Catholica. Declaratia a fost facuta la Radio Vatican de catre presedintele
Stirea publicata recent, referitoare la faptul ca din lichidele amniotice s-ar putea extrage celule-radacina, a fost primita cu incredere de catre Vatican, informeaza site-ul Catholica. Declaratia a fost facuta la Radio Vatican de catre presedintele Consiliului Pontifical pentru Pastorala Serviciilor de Sanatate.

Spre deosebire de metodele de obtinere a celulelor radacina ce presupune distrugerea embrionilor, informatiile recente par sa indice ca aceasta noua metoda permite extragerea de celule radacina in respect fata de viata. Descoperirea apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea Harvard, care au colaborat cu cercetatori din Padova, Italia si de la Centrul Madical Baptist al Universitatii Wake Forest, din California de Nord.

Neonatologul Carlo Valerio Bellieni, de la Policlinica Universitatii Le Scotte, corespondent al Academiei Pontificale pentru Viata, a declarat pentru „Zenit“ ca „descoperirea prezentei celulelor-radacina in lichidul amniotic este incurajatoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.