PSD vrea ancheta penala. Principalul partid din opozitie cere Parchetului General si DNA sa se autosesizeze impotriva presedintelui Basescu si a premierului Tariceanu pentru acuzatiile de coruptie reciproce. In caz contrar, PSD va sesiza cele doua
PSD vrea ancheta penala. Principalul partid din opozitie cere Parchetului General si DNA sa se autosesizeze impotriva presedintelui Basescu si a premierului Tariceanu pentru acuzatiile de coruptie reciproce.
In caz contrar, PSD va sesiza cele doua institutii, decizia fiind luata ieri de Comitetul Executiv National al partidului. ""In absenta autosesizarii, vom actiona noi ca acuzele grave de coruptie la nivel inalt ale premierului la adresa presedintelui si ale presedintelui la adresa premierului sa faca neintarziat obiectul unei anchete penale"", a anuntat presedintele PSD, Mircea Geoana. El a adaugat ca verificarile trebuie sa ii vizeze si pe fostul consilier prezidential, Theodor Stolojan (implicat in cazul ALRO), dar si pe consilierii si ministrii invocati in razboiul dintre presedinte si premier, precum ""ministrii PD care au facut afaceri cu gripa aviara"" reclamati de Tariceanu.
CALENDAR. Pe langa ofensiva juridica, pesedistii au stabilit ieri si calendarul privind declansarea procedurilor de suspendare a presedintelui Basescu. S-a hotarat ca, in cursul saptamanii viitoare, dupa strangerea celor 157 de semnaturi din partea parlamentarilor, sa se depuna cererea de suspendare, ce va fi redactata de un colectiv condus de Antonie Iorgovan, la Curtea Constitutionala. In privinta motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, PSD a decis ""o sincronizare"" a acesteia cu procedura de suspendare a sefului statului, dar nu a luat o hotarare asupra temei acesteia, ideea discutata ieri fiind cea a crizei constitutionale provocata de Basescu si Tariceanu. S-a stabilit insa colectivul care se va ocupa de redactarea acesteia, ce va fi condus de Mircea Geoana si liderii celor doua grupuri parlamentare.
Consultari. Pentru a reusi in cele doua demersuri parlamentare, PSD va purta in zilele urmatoare consultari cu toate partidele, cu ""un grup de partide"" pentru suspendarea lui Basescu si cu ""un alt grup de partide"" pentru motiunea de cenzura, dupa cum a recunoscut Mircea Geoana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.