5 Iulie 2007de Jurnalul National

Lectura de un minut

CONFIRMARE. Barbatul internat in luna iunie la Spitalul de Boli Infectioase Constanta era bolnav de botulism, toxina botulinica descoperindu-se in carnea de porc din conserva de fasole cu costita pe care barbatul a mancat-o inainte sa i se faca rau.
CONFIRMARE. Barbatul internat in luna iunie la Spitalul de Boli Infectioase Constanta era bolnav de botulism, toxina botulinica descoperindu-se in carnea de porc din conserva de fasole cu costita pe care barbatul a mancat-o inainte sa i se faca rau. Directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta a declarat ca, in baza rezultatelor transmise de Institutul Cantacuzino, se confirma serologic cazul de botulism. Dan Dumitrascu s-a simtit rau dupa ce a mancat produse din conserve, care erau in termenul de valabilitate. Barbatului i s-a administrat ser antibotulinic.  
ALERTA. Fantanile din 31 din cele 54 de localitati din judetul Giurgiu contin nitriti si nitrati in concentratii ce depasesc si de trei ori limita maxima admisibila. Analizele facute de Autoritatea de Sanatate Publica Giurgiu au aratat ca sunt localitati cu concentratii de 20% peste limita maxima admisa, dar sunt si cazuri in care depasirile sunt duble sau triple. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu a luat masuri de alertare a populatiei prin marcarea fantanilor cu bulina rosie, iar copiilor de pana la 3 ani li se va asigura apa potabila de primarii. Ministerului de Interne i s-a solicitat aprobarea fondurilor necesare pentru executarea a 12 foraje de mare adancime pentru alimentarea cu apa in cele mai afectate localitati.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.