Asistat de mecanicul Zsolt Szilveszter, cel care in editia de anul trecut a abandonat cursa spre Dakar din cauza unui accident foarte grav, pilotul Emanuel Gyenes incearca din rasputeri sa tina pasul cu plutonul fruntas, punctand etapa de etapa in cl
Asistat de mecanicul Zsolt Szilveszter, cel care in editia de anul trecut a abandonat cursa spre Dakar din cauza unui accident foarte grav, pilotul Emanuel Gyenes incearca din rasputeri sa tina pasul cu plutonul fruntas, punctand etapa de etapa in clasamentul general. Si dupa ce a bifat mai multe pozitii in apropierea "bornei" 50, ieri, eforturile motociclistului roman au fost incununate de succes, Gyenes reusind sa treaca al 29-lea linia de sosire de la Tambacounda, cu timpul de 3h34:03. Un rezultat destul de modest daca este comparat cu timpul obtinut de invingator, francezul Cyril Despres (3h00:56), dar care reprezinta cea mai buna clasare a unui pilot roman in istoria de trei ani de participari la Raliul Dakar. Din pacate, in runda de ieri s-a consemnat si un incident nefericit, liderul clasamentului general la sectiunea moto, spaniolul Marc Coma (KTM), fiind nevoit sa abandoneze dupa ce a cazut de pe motocicleta si si-a pierdut cunostinta pentru cateva secunde. Organizatorii au sosit de urgenta la fata locului si l-au transportat cu elicopterul la Tambacounda, unde catalanul in varsta de 30 de ani, castigator al Raliului Dakar 2006 si campion mondial la rally-raid, a intrat sub supravegherea medicilor. In urma acestui abandon, francezul Cyril Despres s-a instalat in fotoliul de lider al clasamentului general, cu timpul total de 48h41:00, in vreme ce Gyenes ocupa pozitia 48, la o distanta de 15h17:39.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.