Usor de preparat si delicios. O masa gustoasa, cu aspect deosebit si ""parfumuri"" imbatatoare face o sarbatoare din fiecare zi. Am iesit sa cumpar o paine si pe drum imi clateam ochii prin vitrine. Traseu de documentare si program de spionita! Nu

Usor de preparat si delicios. O masa gustoasa, cu aspect deosebit si ""parfumuri"" imbatatoare face o sarbatoare din fiecare zi.
Am iesit sa cumpar o paine si pe drum imi clateam ochii prin vitrine. Traseu de documentare si program de spionita! Nu prea aveam ce vedea, ""toate vechi si noua toate"", vorba celebrului (nu-i spun numele ca e... sufletul meu!). In dreptul unui magazin ""mixt"" cu produse alimentare dau nas in nas cu vecina de la trei.
Abordare. Ne salutam, ne intrebam de una-alta si, trancanind in acelasi sens, adica spre magazinul cu paine, vecina imi zice: ""Doamna... am o mare rugaminte!... Fata mea, stii, e plecata din tara de mai multi ani si mi-a scris acu doua zile"" si facu o pauza, in care mi-am zis, in gand, ca nu-i cunosc fata si ca habar n-am ca e plecata.
Mancaciosul. Vecina continua: ""M-a rugat sa-i trimit o reteta, da... asa, ceva mai deosebit! Vrea sa-l dea gata pe socru-sau, care mananca de rupe tot ce face fii-mea, de cate ori vine pe la ei. Lasa, ca si ea se straduieste sa le arate ca noi, romanii, suntem oameni adevarati!"". ""Si reuseste?!"", o intreb eu putin ironic. ""Da, am vazut cu ochii mei inca de acum trei ani!"", imi spuse cu mana la gura, asa, ca pe un secret. ""Si... cam ce vrea sa faca?"", ma interesai eu spre dumirire. ""Pai, o mancarica, ceva. Da... sa fie ceva cu pui, ca... socru-sau are o ferma de pasari si un restaurant, unde vinde preparate de pui.""
Spionul. ""Aha! Deci domnul socru vine la documentare si eventual la furat retete!"", ma dumiri eu in gura mare. ""E, daca face el ceva bun si se cauta, copiii au de castigat! Ca-i ajuta, nu gluma! Ca... numai pe el il are. Pe gineri-miu! Si iubeste tare si nepotii! El ii tine la scoli! Ca noi, din pensiile noastre""... si ma lasa sa inteleg ce isprava ar fi facut cu ele. M-a atins la coarda sensibila si... am reactionat la fix. ""Draga, i-am zis, iti scriu o reteta de-o sa-l faca praf pe socru si... cine stie? Poate ma cheama la el ca bucatar-sef!"", glumesc eu si-i promit ca i-o dau maine. Ma gandeam deja la... niste ficatei de pui cu ceapa, pentru ca tot i-am zarit in galantar, prin vitrina, in magazinul plin doar cu... vanzatoare si vagi urme de cumparatori. Spionita, de!

Sfaturi pentru meniul perfect


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.