20 Ianuarie 2007de Carmen Anghel

Lectura de un minut

Sacrificii pentru un zeu plictisit. Ritualuri intr-o sala de cinema in care creste jungla. Sau sala de cinema creste in jungla? Supravietuim, oricuma€¦ Apocalipsa din jungla. Un animal din jungla este haituit de oameni. Fuge, cu disp
Sacrificii pentru un zeu plictisit. Ritualuri intr-o sala de cinema in care creste jungla. Sau sala de cinema creste in jungla? Supravietuim, oricuma€¦ Apocalipsa din jungla.
Un animal din jungla este haituit de oameni. Fuge, cu disperare. Vrea sa traiasca. Parca ar fi ultimul din neamul luia€¦ Scapa. Scapa de toate sagetile, de toate atacurile. De toate sulitele. Vanatorii strang cercul. Un lat imaginara€¦ Spectrul mortii este deasupra capului sau. Jungla nu il mai poate apara. Isi pierde mintile si fuge, fuge, fugea€¦ Vrea sa traiasca. Nu stii cu cine sa tiia€¦ Cu prada sau cu vanatorul. Depinde de sufletul fiecaruia. Animalul gafaie, oamenii gafaie. Ambele tabere sunt la capatul puterilor. Latul se strange si mai tare. Animalul parca are noroc, dar stii, asta e, stii ca va muri. In jungla nu iti permiti sa ratezi prada! O clipa de tacere, tocmai cand credeai ca, de data asta, prada a fost norocoasa.
Zbaing! O capcana cu zeci de cutite il prinde, si il taie, il injunghie, i se scurge tot sangele. Oasele trosnesc, se aude din toate partile. Sala de cinema se transforma intr-o jungla. I-a fost oprita fuga. Oamenii sunt victoriosia€¦ Nu am mai fost la film, la cinema, adica, de vreo 10 ani. Cinematografele imi dau o stare de ameteala.
Acum ma apuca o stare de greata. Incepe ritualul. Unul dintre vanatori smulge din trupul animalului organele interne. Inima..., ficatul sunt oferite cate unui razboinic.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.