Noile prevederi ale Codului Rutier referitoare la trusa medicala auto si la vesta reflectorizanta au fost percepute de fiecare sofer pe limba lui. Desi, potrivit Codului, vesta autorizata de Registrul Auto Roman trebuie purtata doar de soferii c

Noile prevederi ale Codului Rutier referitoare la trusa medicala auto si la vesta reflectorizanta au fost percepute de fiecare sofer pe limba lui.

Desi, potrivit Codului, vesta autorizata de Registrul Auto Roman trebuie purtata doar de soferii care au masini cu tonajul mai mare de 3,5 tone, aproape toti conducatorii auto s-au imbulzit sa-si cumpere acest articol.

Din operatiunea ""uite vesta, nu e vesta"", cei mai castigati au fost, ca de obicei, bisnitarii. Astfel ca, de mai bine de o saptamana, in majoritatea intersectiilor aglomerate din Capitala au aparut vanzatorii ambulanti de triunghiuri si veste reflectorizante, truse auto de prim ajutor si extinctoare. Acestia isi prezinta artistic marfa ""ciordita"" cine stie de pe unde, culmea, chiar in fata politistilor de la Rutiera, care se plimba pasivi printre masini. De vreo autorizatie nici nu mai are vreun rost sa pomenim! Politistii de la Circulatie nu indraznesc sa intrebe!

""Ceea ce fac acesti oameni trebuie investigat de colegii nostri de la sectiile de politie"", marturisesc acestia. Pretul pe care bisnitarii il cer este de multe ori peste pretul real al obiectelor vandute, insa cererea mare si faptul ca magazinele nu mai au in stoc astfel de obiecte ii fac pe soferi sa plateasca sute de mii de lei in plus de teama amenzilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.