Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut portalul www.ghiseul.ro, pe care pot fi platite amenzile de circulatie. Deocamdata numai bucurestenii pot beneficia de aceasta facilitate. Nu pare
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut portalul www.ghiseul.ro, pe care pot fi platite amenzile de circulatie. Deocamdata numai bucurestenii pot beneficia de aceasta facilitate. Nu pare a exista insa un mare interes pentru aceasta metoda de plata. In conditiile in care in Bucuresti s-au dat numai in luna decembrie 20.400 de amenzi, conform Politiei Rutiere, pana la sfarsitul lui decembrie se platisera online doar 166, adica 0,81% din numarul amenzilor aplicate, in valoare 9 886, 97 RON. Pana la 15 ianuarie 2007 au fost platite 245 de amenzi prin intermediul ghiseului virtual de plati. Valoarea totala a amenzilor platite astfel ajunge la 14.757,83 RON.
Extindere. Conform MCTI, urmatoarea etapa a proiectului prevede extinderea acestuia la nivel national in 2007. In privinta posibilitatii platii altor obligatii prin intermediul acestui portal, aceasta depinde de disponibilitatea beneficiarilor de plati care ar trebui sa implementeze module proprii de interfatare pentru prelucrarea datelor in propriile baze de date.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.