In materialul intitulat ""Tati, cui ne-ai lasat?"" ziarul ""Libertatea"" savarseste in data de 18 ianuarie 2007 o grava abatere de la normele profesiei de gazetar. In articolul 4 al Codului Deontologic al Ziaristului, adoptat de Clubul Roma
In materialul intitulat ""Tati, cui ne-ai lasat?"" ziarul ""Libertatea"" savarseste in data de 18 ianuarie 2007 o grava abatere de la normele profesiei de gazetar. In articolul 4 al Codului Deontologic al Ziaristului, adoptat de Clubul Roman de Presa, se cere respectarea vietii private, a confidentialitatii identitatii minorilor si bolnavilor aflati in situatii dificile si evitarea prezentarii detaliilor morbide. Normele au fost incalcate de redactia ziarului ""Libertatea"" in articolul mentionat mai sus: inca de pe prima pagina s-au publicat fotografii morbide explicite de la tragicul accident din 17 ianuarie, s-a facut publica identitatea unei victime si s-a prezentat poza unei fetite plangand peste cadavrul tatalui sau. Atentionarea privind ""fotografiile socante in interior"" nu a facut decat sa starneasca, in acest context, interesul pentru asemenea detalii. Paginile 2 si 3 ale cotidianului abunda si ele in fotografii ale victimelor, facute dupa accident, si sunt oferite nume ale victimelor. S-au prezentat parti de corp uman desprinse si s-a ilustrat fotografic suferinta sotiei unei victime a accidentului. Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa condamna ferm acest mod de a face ""gazetarie"" si se delimiteaza de actiunea ziarului ""Libertatea"". Solicitam redactiei ziarului ""Libertatea"" sa-si asume aceasta greseala si sa prezinte de urgenta scuze publice pentru depasirea limitelor asumate prin semnarea normelor Codului Deontologic al Ziaristului.
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.