Obezitatea mareste riscul decesului in cazul persoanelor suferinde de cancer de prostata. Nu indicele de masa corporala (IMC) foarte ridicat provoaca cancerul de prostata, ci il agraveaza. IMC se calculeaza inmultind greutatea corpului exprimat
Obezitatea mareste riscul decesului in cazul persoanelor suferinde de cancer de prostata. Nu indicele de masa corporala (IMC) foarte ridicat provoaca cancerul de prostata, ci il agraveaza.


IMC se calculeaza inmultind greutatea corpului exprimata in kilograme cu talia in centimetri si impartit la doi. La un adult sanatos, IMC este intre 20 si 25, la un supraponderal este intre 25 si 30, iar peste 30 vorbim de obezitate. Dr. Margaret E. Wright si echipa sa de la National Cancer Institute din Bethesda, statul Maryland, din estul SUA, au monitorizat aproximativ 300.000 de barbati intre 50 si 71 de ani cu un IMC peste normal.
Concluzia este alarmanta: cu cat valoarea IMC este mai mare, cu atat creste riscul grabirii decesului din cauza decesului de care sufera barbatul respectiv. Iar pentru populatia SUA, lovita puternic de flagelul obezitatii, aceasta este o informatie dramatica. Dar chiar daca SUA detin recordul absolut, cu aproape 130 de milioane de persoane suferinde de obezitate sau supraponderale, totusi si populatiile altor tari au probleme. Nici romanii nu stau prea bine la acest capitol!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.