Dan Voiculescu intervine in momentul de varf al scandalului ""biletul roz"" si face o dezvaluire socanta. Presedintele Basescu a produs si el mesaje din care rezulta o imixtiune directa in deciziile economice de amploare. Liderul Partidului C

Dan Voiculescu intervine in momentul de varf al scandalului ""biletul roz"" si face o dezvaluire socanta. Presedintele Basescu a produs si el mesaje din care rezulta o imixtiune directa in deciziile economice de amploare.

Liderul Partidului Conservator a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa extraordinara, un document care il pune pe Traian Basescu in postura de mesager al unei puternice firme cu capital strain - ALRO Slatina. Ceea ce i s-a imputat premierului Tariceanu si a constituit motiv de ruptura politica in Alianta o face fara jena si seful statului. Intr-o maniera mai directa, fara semne de intrebare, cu subiect, predicat si sugestii de rezolvare. Cum s-au derulat faptele, punand cap la cap elementele continute in documentul facut public ieri de Dan Voiculescu?

PRIMIRE. La 17 aprilie 2006, conducerea firmei ALRO Slatina a fost primita la Cotroceni, fapt pentru care si-au exprimat multumirea ""pentru ocazia pe care ne-ati oferit-o"". In acest cadru, ALRO propune Presedintiei ""cateva solutii ce ar putea solutiona problema livrarilor durabile si competitive de energie pentru Grupul ALRO si ne-ar permite sa implementam programul nostru ambitios de investitii, in valoare totala de 1 miliard de dolari SUA in urmatorii zece ani"". Potrivit lui Codrut Seres, care l-a insotit pe Dan Voiculescu la conferinta de presa, materialul depus la Cotroceni cerea in esenta: accesul la energie electrica pe termen lung printr-un contract si formarea unei societati mixte cu Nuclear Electrica, posibilul furnizor de energie cu pret scazut.

Acest material a fost trimis catre ministrul Economiei si Comertului de la Cotroceni si Codrut Seres a fost sunat la telefon chiar de presedintele Traian Basescu. ""V-am trimis un document sa aveti grija de el"", i-a spus Basescu lui Seres la telefon, potrivit fostului ministru. Dar ce i se cerea in scris lui Seres:

REPLICA. Adriana Saftoiu, consiliera lui Basescu, spune ca acest tip de corespondenta intre Presedintie si institutii este normal


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.