Noile 7 Minuni ale Lumii reprezinta un proiect de revizuire a Celor 7 Minuni ale Lumii cunoscute in prezent Actiunea este organizata de o corporatie elvetiana, ""New Open World Corporation"". Alegerea celor 7 Noi Minuni ale Lumii se face prin in

Noile 7 Minuni ale Lumii reprezinta un proiect de revizuire a Celor 7 Minuni ale Lumii cunoscute in prezent

Actiunea este organizata de o corporatie elvetiana, ""New Open World Corporation"". Alegerea celor 7 Noi Minuni ale Lumii se face prin intermediul voturilor gratuite sau al celor platite, ce pot fi exprimate telefonic sau online, o persoana putand vota de mai multe ori. Cele platite pot fi cumparate de la firma organizatoare de persoane, organizatii sau guverne. De la lansarea proiectului, initiat de omul de afaceri elvetian Bernard Weber, in luna septembrie 1999, si pana la data de 24 noiembrie 2005, au fost luate in considerare 177 de monumente din intreaga lume. Pentru a figura pe mult ravnita lista, cele 7 Noi Minuni trebuia sa indeplineasca trei conditii principale: sa fie construite doar prin intermediul fortei de munca umane, sa fie terminate inainte de anul 2000 si sa fie intr-o stare de conservare ""acceptabila"".

La data de 1 ianuarie 2006 ramasesera in competitie 21 de monumente care se afla si in prezent in faza de votare. Alegerea celor 7 Noi Minuni ale Lumii va fi anuntata in cadrul unei ceremonii oficiale programate a se desfasura in ziua de 7 iulie 2007 in capitala Portugaliei, Lisabona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.