Miercuri, la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, condus de profesorul doctor Ionel Sinescu, autor a numeroase interventii chirurgicale de exceptie, a avut loc o premiera urologica nationala: impl
Miercuri, la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, condus de profesorul doctor Ionel Sinescu, autor a numeroase interventii chirurgicale de exceptie, a avut loc o premiera urologica nationala: implantarea unui sfincter urinar artificial la un pacient varstnic, cu incontinenta urinara severa.

Buna desfasurare a acestei interventii chirurgicale a fost asigurata de prezenta dr. Michael Gross, din Israel, care a efectuat, cu aceasta ocazie, alte doua operatii de interes in sfera urologica: implantarea unei proteze peniene pentru tratamentul disfunctiei erectile si cura chirurgicala complexa minim invaziva a incontinentei urinare de efort si a prolapsului genital la femeie. Pentru implanturi s-au folosit materiale protetice (polipropilena), cu o configuratie deosebita, si s-a utilizat o tehnica chirurgicala originala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.