Presedintele si premierul au incheiat inca un act din piesa fara sfarsit ""Cum va place capitalismul?"". Un Congres liberal umbrit de dezvaluirile doamnei Udrea, despre un premier cel putin inabil, o prezentare a strategiei postaderare zdrobita d

Presedintele si premierul au incheiat inca un act din piesa fara sfarsit ""Cum va place capitalismul?"". Un Congres liberal umbrit de dezvaluirile doamnei Udrea, despre un premier cel putin inabil, o prezentare a strategiei postaderare zdrobita de-a binelea de iesirea la rampa a presedintelui, insotit de biletel - nici cu o zi inainte, nici cu o zi dupa.

Presedintelui ii vine miros de petrol dinspre Palatul Victoria. Premierul aude zgomot de buldozere si ciment batatorit, de la Palatul Cotroceni. Fiecare-i cu acuzatia lui, fiecare-i cu scuza lui. Ambii isi trag pe spuza lor avantajul de imagine, amandoi minimalizeaza partea lor de vina si o umfla pe a celuilalt.

Natiunea se uita bezmetica, exact ca la jocul de tenis, cand in stanga, cand in dreapta, dupa mingea democratiei izbita cu putere de cei care ar fi trebuit sa aiba grija de ea ca de cel mai pretios dar al nostru, al tuturor. Mai valoros decat petrolul si mai durabil decat cimentul.

Echipe intregi de ""facatori"" si ""desfacatori"" ai politicii pun in miscare masinarii infernale de zgomot, fum, confetti, artificii, pentru a acoperi falsetul din declaratiile politice ale celor pe care ii slujesc. La Palatul Victoria, oamenii de baza ai premierului erau socati ca acesta a putut scrie un asemenea biletel. Au fost convinsi ca e o facatura a ""Udroaicei"", cum au botezat-o.

La Cotroceni, staff-ul subtire al presedintelui se crucea, la randul sau, ca Basescu isi mai transmite ofurile prin ""Elena"". Si ca a credibilizat-o in fata unei intregi tari, confirmandu-i declaratia ambigua de la televizor.

Cine incarca mai bine tunul de ceata (ca la concertele rock) va avea castig de cauza. E clar ca ambii sunt vinovati. Care-i mai vinovat ca celalalt? Poate cel care a inceput, adica cel care a scris? Dar cel care a pastrat sub pres? Judecatile astea sunt derizorii si deci
valabile doar in cazul crimelor. Vina de a nu avea bun-simt si discernamant nu mai e de mult o crima.
Si-apoi oricum nu e elucidata dilema ""Cine-a fost intai? Oul sau gaina?"".

Ca si in noaptea Revelionului, presedintele si premierul sunt intr-o continua cursa, contra cronometru, de a-l pune in dificultate pe celalalt. Campania nu mai este de mult pro-sine, ci e contra-el.

Basescu si Tariceanu au scapat haturile propriului control si alearga doar pentru a-i pune piedica celuilalt. Episodul ""biletelul"" ne-o arata cu prisosinta: amandoi mint cum respira, ne dispretuiesc asa cum beau apa, li se rupe de tarisoara asta cum se pun in pat la culcare si sunt la fel de capitalisti: iubesc capitalismul, dar nu si regulile de transparenta si corectitudine.

Pentru popor, e bine ca cei
doi nu se au la lingurica. Asa mai aflam si noi informatii despre
afacerile din jurul lor. Si coordonatorii lor frenetici!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.