Poti vorbi la mobil si in mijlocul oceanului. Barierele tehnologice care au stat in calea comunicarii incep sa cada. Fie prin internet, fie cu ajutorul telefoanelor fixe sau mobile, pastram legatura mult mai usor decat acum zece ani. Nevestele mari

Poti vorbi la mobil si in mijlocul oceanului. Barierele tehnologice care au stat in calea comunicarii incep sa cada. Fie prin internet, fie cu ajutorul telefoanelor fixe sau mobile, pastram legatura mult mai usor decat acum zece ani.
Nevestele marinarilor pot sta mai linistite, deoarece isi pot contacta sotii pe mobil chiar si cand acestia sunt pe vas. Diviziile romanesti ale operatorilor de telefonie mobila Cosmote si Vodafone ofera clientilor servicii de roaming maritim. Grupul Cosmote ofera incepand de anul acesta o retea mai extinsa de roaming atat pentru clientii cu abonament, cat si pentru utilizatorii de cartela.
Oferte. Compania a semnat o serie de acorduri pentru a oferi servicii de roaming maritim prin intermediul telefonului mobil pentru personalul si pasagerii aflati la bordul vaselor de croaziera. In prezent, acest serviciu este disponibil pe cursele celor mai importante vase de croaziera, precum Silver Whisper, Regatta, Insignia si Nautica, ale caror itinerarii includ destinatii din America Centrala si de Nord, America de Sud, Caraibe, Europa si Asia.
Roamingul maritim este asigurat prin acordul bilateral de roaming semnat intre Cosmote Romania si operatorul Manx Telecom din Isle of Man. Tehnologia folosita pentru roamingul maritim este GSM, iar Manx Telecom opereaza in benzile de frecventa 850/1900 Mhz.
Tarifele pentru serviciile de voce variaza intre 0,95 euro pe minut si 2,35 euro pe minut, in functie de destinatia apelului. Pentru mesajele text trimise, clientul plateste 0,35 euro pe SMS.
SATELITI. Compania Vodafone ofera astfel de servicii pe anumite vase de croaziera, in zonele cu acoperire, prin acordurile de roaming maritim pe care Vodafone Romania le-a incheiat cu partenerii sai Siminn (Islanda), Manx Telecom (Isle of Man), TIM (Italia), Vodafone - Maritime Service (Malta). Insa serviciile de roaming maritim de la Vodafone sunt oferite prin satelit, o tehnologie diferita de GSM, si nu fac parte din oferta Vodafone Passport.
Tarifele pentru aceste servicii sunt cele practicate de operatorii de roaming cu care compania a incheiat acorduri si pot diferi, in functie de operator, de la 3,76 $/min. pana la 6,55 $/min. (sume variabile in functie de cursurile intervalutare).

Indisponibili

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.