Nu renuntati la scandalul cu Mircea Sandu si l-ati reclamat la UEFA.
Ce-i reprosati?
Nu sunt in nici un scandal cu Sandu. Eu am vrut sa-l las in pace, dar la ultima intalnire a sa cu arbitrii, din decembrie, a inceput sa-i arate cu degetu
Nu renuntati la scandalul cu Mircea Sandu si l-ati reclamat la UEFA.
Ce-i reprosati?
Nu sunt in nici un scandal cu Sandu. Eu am vrut sa-l las in pace, dar la ultima intalnire a sa cu arbitrii, din decembrie, a inceput sa-i arate cu degetul pe cei care au oficiat cu banderole albe in semn de protest fata de schimbarea mea din fruntea CCA. Astfel, am considerat de datoria mea sa-l informez pe Johansson, seful UEFA, despre doua lucruri grave care s-au intamplat in fotbalul romanesc.
Care sunt acestea?
Primul este momentul in care s-a luat cea mai drastica masura din fotbalul romanesc, si anume depunctarea unei echipe atunci cand un conducator al sau apeleaza la violenta verbala, dupa modelul FIFA si UEFA. Numai ca atunci cand trebuia sa o aplice, Sandu a dat inapoi, dupa ce Gigi Becali i-a facut semn cu degetul ca incepe sa faca niste dezvaluiri. S-a strans Comitetul de Urgenta, condus de Sandu, si s-a anulat aceasta lege. Sigur, sunt de acord ca punctele sa se castige doar pe teren, insa nu putem accepta aceasta violenta verbala. De aici, pot trage concluzia ca Sandu este santajabil! Al doilea lucru este acela spus de un finantator al unui club, de fapt al unui patron, pentru ca el decide, cum ca el m-a numit la sefia CCA si tot el m-a schimbat!
Este vorba despre Porumboiu...
Eu n-am vrut sa-i pronunt numele... Oricum, CCA este independenta, iar un asemenea fapt este de o gravitate maxima. Comisia nu trebuie sa aiba nici un raport cu cluburile. Iar Sandu nu are nici un fel de reactie.
Cum comentati faptul ca vi s-a interzis sa mai activati ca observator?
Decizia ca cei ai caror copii sunt arbitri sa nu mai fie observatori loveste doar in doua-trei persoane, printre care si eu. Insa eu nu dau note copilului meu si nici nu am cerut cuiva acest lucru. Totusi, persoane cu acelasi statut pot fi sefi in comisie si pot face mult mai multe pentru copiii lor: sa-i promoveze, sa-i delege, sa-i treaca pe lista FIFA! Iar unii sunt superobservatori! Dar daca ar fi asa, atunci de ce numai rudele de gradul intai sunt in aceasta situatie? Adica daca fiul este arbitru nu ai voie, dar daca ai un nepot, un var, un fin este in regula!
Din acest motiv ati depus o plangere la CNCD?
Da, am depus o cerere la consiliu, pentru ca fata de alte persoane in aceeasi situatie eu ma consider discriminat. Am inteles ca termenul pentru a primi un raspuns este de trei luni. Intre timp, CNCD a cerut explicatii si de la FRF.
Mircea Sandu spune ca nu-l intereseaza aceste memorii.
Pai, el mi-a spus si intr-o emisiune televizata ca imi este superior. Nu stiu daca este asa, poate doar ca functie. Carierele noastre nu pot fi comparate, pentru ca el a fost fotbalist, iar eu arbitru. Dar, parca eu am ajuns mai departe... Oricum, FRF se supune legilor Romaniei si Constitutiei, iar Sandu trebuie sa dea explicatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.