Desi nu i s-au descoperit cauzele, astmul se poate trata. Boala nu omoara, dar chinuieste. Seful de lucrari dr. Irina Strambu, medic primar la Institutul de Pneumologie ""M. Nasta"", atrage atentia ca un bolnav de astm trebuie sa foloseasca constiinc
Desi nu i s-au descoperit cauzele, astmul se poate trata. Boala nu omoara, dar chinuieste. Seful de lucrari dr. Irina Strambu, medic primar la Institutul de Pneumologie ""M. Nasta"", atrage atentia ca un bolnav de astm trebuie sa foloseasca constiincios, conform recomandarii medicilor, cele doua sprayuri. Unul din ele il scoate pe om din criza, el este sprayul bronhodilatator.
Al doilea spray vizeaza latura cronica a astmului. Acesta este sprayul antiinflamator, care se administreaza zilnic, indiferent daca bolnavul are sau nu are crize. Sprayul antiinflamator cauta sa rareasca si chiar sa anuleze crizele de astm. Cele doua sprayuri nu produc dependenta.
Nici teama unora ca sprayul zilnic, avand si cortizon, poate sa aduca efectele secundare ale acestuia nu se justifica, intrucat concentratia de cortizon este atat de mica, incat nici nu atinge cantitatea de cortizon pe care in mod normal o fabrica organismul. In plus, cortizonul din spray se absoarbe doar prin mucoasa bucala, deci nu merge in restul organismului.
Sperietura unora cum ca folosirea celor doua spray-uri ar insemna o faza grava a bolii este o idee aiurita, fiindca utilizarea lor se face chiar din prima etapa a bolii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.