Armata si politia din Rusia au fost puse in stare de alerta marti noaptea, dupa ce Comitetul Federal Antiterorist din cadrul serviciilor ruse de securitate (FSB) a fost informat cu privire la riscul unor atacuri teroriste sau acte de diversiune in re
Armata si politia din Rusia au fost puse in stare de alerta marti noaptea, dupa ce Comitetul Federal Antiterorist din cadrul serviciilor ruse de securitate (FSB) a fost informat cu privire la riscul unor atacuri teroriste sau acte de diversiune in reteaua de transport in comun. In consecinta, directorul FSB, Nikolai Patrusev, a anuntat masuri de securitate sporite in reteaua de transport din toata tara, precum si la obiectivele energetice si militare.
Patrusev, care conduce Comitetul Federal Antiterorist, structura infiintata de Putin anul trecut, a cerut populatiei sa fie vigilenta si sa informeze fortele de ordine cu privire la orice activitate suspecta. O alta masura pusa in practica imediat dupa ce avertizarea terorista a fost facuta publica a constat in suspendarea serviciilor de telefonie mobila din metroul din Moscova. Este pentru prima data cand se iau masuri de securitate pe toata suprafata Rusiei.
In timp ce oficial nu au fost facute publice prea multe informatii, presa a incercat ieri sa identifice ""partenerii straini"" care au informat Kremlinul cu privire la un eventual pericol terorist. Informatiile nu precizau unde si cand ar fi posibile atacurile si nici cine pot fi organizatorii. Potrivit agentiei RIA Novosti, americanii nici nu au negat, nici nu au confirmat implicarea Biroului Federal de Investigatii in aceasta chestiune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.