Caricaturistul Mihai Stanescu (foto) a intrat in Europa! Asa cum stie numai el, cum ne-a obisnuit de ceva vreme: cu umor (mai mult sau mai putin negru), cu fata (nu ca altii...), cu un ochi ager, taios ca o lama, cu o expozitie si un album de caricat
Caricaturistul Mihai Stanescu (foto) a intrat in Europa! Asa cum stie numai el, cum ne-a obisnuit de ceva vreme: cu umor (mai mult sau mai putin negru), cu fata (nu ca altii...), cu un ochi ager, taios ca o lama, cu o expozitie si un album de caricatura intitulate ""Am intrat..."".
SPECTACOL CONTINUU. O data cu intrarea noastra in UE, caricaturisul a simtit nevoia unui... happening marca Mihai Stanescu, pe care ni-l tot ""coace"" de vreun an. Subiecte a avut la tot pasul, de la puternicii zilei la capsunile spaniole si de la incultura crasa la tam-tam-ul facut pe marginea integrarii.
S-o recunoastem, daca ar fi trait in alta tara, poate n-ar fi avut atatea surse de inspiratie si cum sa faca atata haz de necaz: ""E o expozitie cu circuit inchis. Si acest al optulea album al meu, la fel. Pot sa vina numai oamenii cu umor. Si cei care n-au umor... asa mor...
Realitatea din Romania postdecembrista e un spectacol continuu. Amuzant. Imi place in Romania, aici pot sa ma exprim cel mai bine, desi mi s-a oferit posibilitatea de a lucra in SUA. N-ar fi fost acelasi lucru, necunoscand bine limba, n-as fi putut face jocuri de cuvinte"".
Expozitia ramane deschisa la Galeria Artis (TNB, parter) pana la 8 februarie, iar albumul care contine si caricaturi care nu au fost expuse este deja in vanzare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.