Timisoara are deja sapte extracomunitari, iar posibilele veniri ale lui Arman Karamian, Srhoj si Abiodun ar duce acest numar la 10. Cum comentati decizia federatiei?
Nu mi se pare normal ca in plina desfasurare a campionatului, dupa 19 etape, s
Timisoara are deja sapte extracomunitari, iar posibilele veniri ale lui Arman Karamian, Srhoj si Abiodun ar duce acest numar la 10. Cum comentati decizia federatiei?
Nu mi se pare normal ca in plina desfasurare a campionatului, dupa 19 etape, sa se ia o decizie de acest gen. Nu se schimba regula in timpul jocului. Cred insa ca se va mai discuta pe aceasta tema si se va reveni asupra acestei reguli.
Cum s-a motivat si ce argumente impotriva aveti?
S-a motivat prin binele fotbalului romanesc si al echipei nationale! Dar daca folosesti 11 comunitari in prima echipa, atunci este bine? Eu cred ca daca tot se dorea sa se faca ceva, trebuia sa ramana acelasi regulament: cinci straini in teren, plus unul ca rezerva, indiferent de statutul de comunitar sau extracomunitar. In plus, in acest moment sunt contracte in derulare cu fotbalisti extracomunitari. Ce facem cu ei, unde ii trimitem? Daca ii dam afara, se vor duce la UEFA sau FIFA si vor castiga orice proces cu cluburile. Mai mult, cei care au investit bani in acesti jucatori poate ca vor renunta sa o mai faca. Trebuia sa se anunte asta-vara sau sa se impuna aceasta regula din campionatul viitor. Mai adaug ca echipe "modeste" ca Real Madrid, Chelsea sau Arsenal joaca poate si cu 11 straini in prima echipa, iar fotbalul de acolo este foarte dezvoltat.
Referitor la palmaresul lui "Poli", care mai este situatia?
Vom merge la noile comisii federale si sper sa reglementam aceasta situatie. Nu poate cineva (n.r. - Claudio Zambon a castigat palmaresul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne) care conduce un club pentru o perioada sa detina palmaresul. Acesta este al echipei, al jucatorilor, al antrenorilor, al conducatorilor care au muncit in timp la o echipa. Avem date noi, doua piese importante la dosar, care nu au fost prezentate pana acum, si sper sa avem castig de cauza. Am mai auzit ca in firma de avocatura care l-a reprezentat pe Zambon la TAS lucreaza si fosta jurista a federatiei si nu prea este in regula acest lucru. Repet, am incredere ca "Poli" isi va recupera palmaresul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.