Cel mai important contributor net la bugetul UE detine, de ieri, atat presedintia prin rotatie a Consiliului cat si presedintia Legislativului comunitar. Fostul lider al Partidului Popularilor Europeni si Democratilor Europeni (PPE-ED), Hans Gert P&#
Cel mai important contributor net la bugetul UE detine, de ieri, atat presedintia prin rotatie a Consiliului cat si presedintia Legislativului comunitar. Fostul lider al Partidului Popularilor Europeni si Democratilor Europeni (PPE-ED), Hans Gert Pöttering, a fost ales, cu majoritate clara, in functia de presedinte al Parlamentului European. Eurodeputatul german a obtinut 450 din cele 689 de voturi valide exprimate in plenul de la Strasbourg. De altfel, acesta a fost si primul vot exercitat de europarlamentarii din Romania si Bulgaria, primiti ieri oficial in Legislativul Uniunii.
IN CASTIG. Agentia France Presse comenteaza ca alegerea lui Pöttering este de foarte bun augur pentru tara sa, care a preluat presedintia semestriala a Uniunii avand o agenda ambitioasa. ""In termeni de vizibilitate si mediatizare, acest lucru va spori forta de lovitura a Germaniei"", a apreciat, pentru AFP, europarlamentarul liberal belgian Frederique Ries. Potrivit altor surse, Pöttering va apara interesele tarii sale in dosarele importante, cum sunt industria sau energia.
Europarlamentarii germani sunt cei mai numerosi din forul de la Strasbourg, devansandu-i cu 21 de locuri pe colegii din Marea Britanie, Italia si Franta. Un alt element important este relatia buna pe care Hans-Gert Pöttering o are cu cancelarul german Angela Merkel, si ea de orientare crestin-democrata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.