Banatenii vor sa schimbe decizia FRF. Directorul executiv al gruparii de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, nici nu vrea sa auda de hotararea Comitetului Executiv, care prevede ca o echipa nu poate trece pe foaia de joc decat cinci extracomunitari. Ava

Banatenii vor sa schimbe decizia FRF. Directorul executiv al gruparii de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, nici nu vrea sa auda de hotararea Comitetului Executiv, care prevede ca o echipa nu poate trece pe foaia de joc decat cinci extracomunitari.
Avand nu mai putin de sapte jucatori in lot care provin din alte tari decat cele membre ale Uniunii Europene, Poli Timisoara este cea mai afectata grupare din Liga 1 de hotararea Comitetului Executiv al FRF adoptata luni. Nigerienii Ifeany Emeghara si Peter Omoduemuke, armeanul Artiom Karamyan, sarbii Ersin Mehmedovic si Vladimir Gluscevic, senegalezul Gueye Mansour si australianul Jonathan McKain. Acestia sunt extracomunitarii lui Poli, lor putandu-li-se adauga inca doi, australianul John Wayne Shroj si nigerianul Abiodun Agunbiade. Potrivit deciziei Comitetului Executiv, numai cinci dintre ei pot figura pe foaia de joc a unui meci. Mai mult, doar trei pot fi simultan pe teren, ceilalti doi fiind nevoiti sa stea pe banca de rezerve.
VEHEMENT. O situatie cat se poate de neplacuta pentru banateni, care au luat imediat pozitie. ""Nu se poate lua o asemenea hotarare incredibila! Incerc sa gasesc o rezolvare si sper sa nu fie o decizie finala"", a iesit la atac directorul executiv al ""alb-violetilor"", Gheorghe Chivorchian. Oficialul timisorenilor, care este si membru in Comitetul Executiv ca reprezentant al cluburilor din liga a doua, considera ca argumentele care au stat la baza modificarii articolului 16.7.2 din ROAF sunt de-a dreptul puerile: ""Mi s-a spus ca e vorba despre fotbalul romanesc, despre protejarea valorilor nationale si alte motive de astea, aiurea, insa nici un argument de acest gen nu sta in picioare. Le-am zis ca aduc trei fotbalisti din Ungaria, trei din Cehia si trei din Letonia. Au spus ca aia e altceva! Pai, nu tot de protejarea fotbalistului roman e vorba?"". Chivorchian a mentionat apoi ca ""vom face un memoriu si sper ca, daca nu un an, macar sase luni sa ne lase sa facem ceva"". In cazul in care demersul oficialilor lui Poli nu va avea sorti de izbanda, extracomunitarii din lotul lui Alin Artimon vor putea juca doar prin rotatie.

Si altii au probleme

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.