22 Februarie 2005

Lectura de 3 minute

""Stimata redactie, Rasfoind Jurnalul de Bucatarie, am vazut ca multe femei se lauda cu retetele de bucatarie, dar noi, barbatii, suntem bucatari mult mai buni decat ele. De aceea, m-am gandit sa va recomand re
""Stimata redactie, Rasfoind Jurnalul de Bucatarie, am vazut ca multe femei se lauda cu retetele de bucatarie, dar noi, barbatii, suntem bucatari mult mai buni decat ele. De aceea, m-am gandit sa va recomand reteta mea de suflet: muschi de porc umplut si impanat. Pentru aceste fel de mancare folosim 1 kg de muschi de porc, 1 kg carne tocata, sare, piper, boia de ardei, 3 capatani de usturoi, 100 gr bacon. Muschiul se decupeaza circular pe mijloc, se umple cu carne tocata, sare, piper, boia de ardei. Usturoiul pisat se face o pasta pe care o introducem in muschiul pe care l-am decupat la mijloc. Dupa ce am umplut muschiul se cresteaza si se impaneaza cu felii de bacon si cu catei de usturoi, apoi se pune in tava, se stropeste cu un pahar de vin alb si cu un pahar de apa. Se da la cuptor 45 de minute si se mai stropeste din cand in cand, pana incepe sa se rumeneasca. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau cu piure de cartofi. Pofta buna! Ma numesc Diaconescu Adrian si sunt din Orsova.""    ""Stimati domni,   Sunt unul din cititorii suplimentului dvs. de gastronomie - Jurnalul de Bucatarie - pe care il gasesc foarte interesant. Imi place sa-mi rasfat sotia cu ""surprize culinare"", de aceea suplimentul ma ajuta foarte mult. Din neglijenta mea, am pierdut din colectie numarul 2 al acestui supliment gastronomic. De aceea, va rog daca se mai poate sa ma ajutati sa-l procur, suportand desigur cheltuielile ce decurg. In speranta unui raspuns favorabil, va multumesc anticipat. Al dumneavostra cititor fidel, Mohl Miklos.""
Stimate domn, vom incerca sa raspundem cererii dumneavostra, insa momentan nu mai exista numere vechi ale suplimentului Jurnalul de Bucatarie in redactie. Noi insa ne vom stradui sa va ajutam sa va completati colectia.    ""Draga redactie, Pentru ca suntem intr-un secol al vitezei, m-am gandit sa va trimit o reteta de preparat rece, pentru cei care nu au timp sa prepare mancaruri elaborate. Propunerea mea este salata de ridiche neagra cu branza. Aveti nevoie de o ridiche neagra, branza telemea sau framantata, ulei, piper, sare si marar. Ridichea trebuie curatata si data prin razatoarea mare. Apoi se adauga o cantitate egala de branza telemea sau orice fel de branza fermentata. Aceste doua ingrediente se amesteca bine, se adauga uleiul, piperul si sarea, toate dupa gust. De asemenea, cine doreste poate adauga marar verde taiat marunt. Numele meu este Ana Maria Tudor, din Medgidia.""    ""Stimata redactie, Ma numesc Teodora Visan. Va scriu din Baia Mare. Vreau sa va ofer o reteta pe care eu o folosesc de fiecare data cand am musafiri si rezultatul este exceptional. Toata lumea pleaca incantata si fericita pentru ca a gustat ceva bun. Deci, rulou vanatoresc de vitel. Pentru a o pregati va trebuie un capac de vitel, castraveciori acri, oua, cativa crenvursti, ulei, zeama de carne si sare. Capacul de vitel se taie in felii subtiri, care se bat si se sareaza. Pe fiecare felie se pune cate un sfert de castravecior acru, un sfert de ou rascopt si o bucata de crenvurst. Fiecare dintre aceste felii se ruleaza foarte strans si se leaga cu o ata mai groasa sau cu o sfoara subtire. Rulourile se pun intr-o cratita cu putin ulei si se lasa sa fiarba inabusit. In tot acest timp, tineti cratita acoperita cu un capac. Dupa ce carnea s-a rumenit, se mai adauga putina zeama de carne si se lasa sa se inabuse pana ce carnea este gata. Sper sa va bucurati de aceasta reteta. In final, va transmit toate urarile mele de bine.""

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.