16 Ianuarie 2007

Lectura de 2 minute

Premiera mondiala pentru cultul romano-catolic. La biserica ecumenica de la Balea Lac va avea loc sambata primul botez romano-catolic din lume gazduit de un locas construit din gheata. Slujba va fi oficiata de preotul Oscar Raicea din Sibiu. Zapada

Premiera mondiala pentru cultul romano-catolic. La biserica ecumenica de la Balea Lac va avea loc sambata primul botez romano-catolic din lume gazduit de un locas construit din gheata. Slujba va fi oficiata de preotul Oscar Raicea din Sibiu.
Zapada putina din zona montana nu impiedica desfasurarea unor evenimente inedite in statiunile de schi. E drept ca nu sunt conditii pentru desfasurarea unor concursuri serioase, dar e loc si de altceva. Mult mai important!
CRESTINISM. Sambata, 20 ianuarie, va avea loc la biserica de gheata de la Balea Lac o premiera mondiala pentru cultul romano-catolic. Preotul sibian Oscar Raicea va oficia o slujba prin care micutul Christoph Arnold va fi crestinat. ""Pentru orice crestin, botezul reprezinta cel mai important moment al vietii. Biserica ecumenica de la Balea Lac este a doua din lume, dupa cea din Suedia, in care se oficiaza slujbe protestante"", a declarat Arnold Klingeis. Acesta este patronul cabanei de la Balea Lac, constructorul hotelului de gheata si al bisericii ridicate la o altitudine de peste 2.000 de metri. De altfel, hotelul de gheata va sta in ""picioare"" pana in luna aprilie.
CHEF. In clipa de fata, la Balea Lac stratul de zapada masoara peste un metru si jumatate grosime. Sporturile de iarna sunt insa interzise totusi, pentru ca exista riscul producerii unor avalanse. In aceste conditii, turistii, adevarati temerari ai muntilor, se multumesc sa viziteze hotelul de gheata, unde temperatura medie este de - 3 grade Celsius. In week-end-ul ce urmeaza, Ice-Hotel va gazdui o petrecere fierbinte, ale carei protagoniste vor fi participantele la Miss Romania. ""Muntomanii"" care vor sa urce la sfarsitul saptamanii la Balea Lac trebuie sa stie ca locuri de cazare la cabana nu mai sunt decat intr-o camera la comun, in care pot dormi pana la 20 de persoane.
AVANTAJ. Aflata intr-o caldare, la ""adapostul"" dinspre sud al unui versant foarte abrupt, Balea Lac beneficiaza de zapada din noiembrie pana in iulie, aici inregistrandu-se cele mai lungi si adevarate ierni. Considerata capitala sporturilor de iarna, statiunea sibiana este cautata de schiorii experimentati, care vin aici pentru senzatii tari. Locul este ideal pentru concursuri de snowboard.

Memorial

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.