16 Ianuarie 2007

Lectura de 3 minute

Noi preparate culinare in Uniunea Europeana
Marile magazine din Marea Britanie se pregatesc sa intampine in viitorul apropiat noile produse culinare din cele doua tari intrate in familia europeana: Romania si Bulgaria. Peste cativa ani, englez
Noi preparate culinare in Uniunea Europeana
Marile magazine din Marea Britanie se pregatesc sa intampine in viitorul apropiat noile produse culinare din cele doua tari intrate in familia europeana: Romania si Bulgaria. Peste cativa ani, englezii vor putea cumpara mamaliga, sarmalute, mititei sau ciorba cu perisoare. De altfel, cu trei ani in urma, atunci cand Polonia a intrat in Uniunea Europeana, englezii au avut initiativa de a importa specialitati poloneze precum supa de sfecla rosie, varza umpluta sau bezelele acoperite cu ciocolata. (S.C.) Lansare de vinuri moldovenesti in China
Agentia Agroindustriala ""Moldova-Vin"" va organiza in primul trimestru al acestui an un festival al vinului si culturii moldovenesti la Shanghai, in China, a declarat Iurie Mudrea, reprezentantul directiei relatii cu publicul din cadrul Agentiei Agroindustriale ""Moldova-Vin"". ""Moldova-Vin"" a pregatit deja actiunile de lansare a bauturilor moldovenesti in China, preconizate pentru luna martie. Potrivit proiectului, evenimentul va include prezentari, degustari, intalniri de afaceri, insotite si de programe artistice. Mudrea a precizat ca ""Moldova-Vin"" intentioneaza sa publice in premiera in acest an si un mic tiraj al catalogului ""100&1 cele mai bune vinuri"", editia 2006, in limba chineza. Totodata, in primul trimestru al anului 2007 va avea loc prezentarea a 25 de companii vinicole moldovenesti la Expozitia nationala ""Fabricat in Moldova"", ce va avea loc in luna februarie. De asemenea, agentia va organiza participarea vinificatorilor la Expozitia de vinuri, bauturi alcoolice si utilaj pentru industria vinicola ""ExpoVin-2007"", care urmeaza sa aiba loc la Chisinau la finele lunii februarie. (C.C.) Iaurt fara alergeni
Cercetatorii de la Universitatea germana Hohenheim au gasit o modalitate prin care un anumit sortiment de iaurt va putea fi consumat si de cei care dezvolta alergie la produsele lactate. Noul iaurt se obtine din lapte strecurat si zer indulcit amestecat cu o proportie egala de acid lactic (lactobacillus) si ""Streptococcus thermophilus"". Aceasta combinatie inedita de ingrediente va diminua cantitatea de betalactoglobulina (principalul alergen continut de iaurt) si ii va face fericiti pe cei mai multi (90%) dintre cei care ""nu-si pot permite"" consumul de lactate. (S.C.) Timbre aromate
Lansate recent in China, in anticiparea celebrarii Anului Porcului, timbrele au gust si miros de carne de porc, relateaza Ananova. Potrivit sursei citate, atunci cand timbrele sunt razuite usor, incep sa emane miros de carne de porc, iar atunci cand sunt umezite, au un gust pe masura. Timbrele sunt puse in vanzare in contextul ajunului Anului Nou, care la chinezi va incepe la 18 februarie. (C.C.) Branza live
Pentru a creste vanzarile, o firma producatoare de branza Cheddar a avut o idee ingenioasa. O camera web ii pune pe doritori in legatura directa cu ceea ce se intampla in depozitul in care se pastreaza branza la maturat. Pe parcursul a catorva luni, curiosii vor fi martorii procesului prin care laptele de vaca se transforma in branza. Firma producatoare a afirmat ca se asteapta la o crestere a vanzarilor, mai ales ca doritorii pot comanda online sortimentul dorit de branza. (S.C.) Mai putina sare
Desi sarea este importanta pentru sanatate, trebuie consumata in cantitati rezonabile. Cercetatorii au afirmat ca, in Europa, ""ratia"" zilnica de sare se situeaza la un nivel ridicat, intre 10 si 12 g. De ce asa mult? Aproape 80% din cantitatea de sare provine din produsele procesate industrial. Cei care au cel mai mult de suferit sunt bolnavii astmatici. S-a observat ca o diminuare a cantitatii de sare consumata de-a lungul unei zile are ca efect imbunatatirea respiratiei si diminuarea intensitatii crizelor de astm. In acest sens, persoanele suferinde de astm sunt sfatuite sa consume preparate neprocesate, in principal pe baza de legume si fructe proaspete. (S.C.)

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.