Noi tratamente contra neoplasmului. O noua molecula anticancer, destinata asfixierii tumorii canceroase prin reducerea alimentarii cu sange, a fost testata recent pe un lot restrans de pacienti. Revista medicala The Lancet Oncology a publicat rec

Noi tratamente contra neoplasmului. O noua molecula anticancer, destinata asfixierii tumorii canceroase prin reducerea alimentarii cu sange, a fost testata recent pe un lot restrans de pacienti.

Revista medicala The Lancet Oncology a publicat recent un studiu datator de sperante pacientilor cu neoplasm: descoperirea unei molecule care ar scurtcircuita viata tumorilor canceroase. Molecula a fost testata pe 18 pacienti suferinzi de diferite forme de cancer - pulmonar, de prostata, de col uterin - cu scopul de a bloca actiunea unei enzime ce asigura producerea oxidului de azot. ""Noi am demonstrat pe viu ca in cazul pacientilor bolnavi de cancer oxidul de azot are rolul de a mentine alimentarea cu sange a tumorii"", a declarat profesorul Peter Hoskin (Mount Vernon Cancer Center din Marea Britanie). In premiera, noi am oferit clinic o dovada ca inhibarea sintezei oxidului de azot are actiune antivasculara asupra tumorilor, a precizat profesorul Peter Hoskin. In cazul a opt pacienti carora li s-a administrat o doza foarte mare din aceasta molecula L-NNA (N-nitro-L-arginina), cantitatea de sange ajuns in centrul tumorii s-a redus semnificativ la aproximativ o ora dupa administrare. Potrivit investigatiilor imagistice, nivelul scazut al sangelui in tumora s-a mentinut aproximativ 24 de ore. Acesta este un prim rezultat. Dar sunt necesare si altele pana se va lua decizia comercializarii unui medicament.
TESTE. Trebuie precizat ca la sase dintre pacientii testati s-au inregistrat si unele efecte secundare: hipertensiune, palpitatii sau tulburari ale ritmului cardiac. Noile generatii de medicamente anticancer urmaresc sa impiedice dezvoltarea retelei de vase de sange care alimenteaza tumorile. Practic aceste medicamente asfixiaza tumorile, lipsindu-le de oxigen si substante hranitoare transportate prin sange.

Oua anticancer


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.