Legenda spune ca in anul 2737 i.Hr. imparatul chinez Shen Nung statea in gradina sa cu un bol plin cu apa calda in mana. Deodata, o adiere de vant a aruncat in apa din bol cateva frunze dintr-un arbore de ceai salbatic. Imparatul, fascinat de parfumu

Legenda spune ca in anul 2737 i.Hr. imparatul chinez Shen Nung statea in gradina sa cu un bol plin cu apa calda in mana. Deodata, o adiere de vant a aruncat in apa din bol cateva frunze dintr-un arbore de ceai salbatic. Imparatul, fascinat de parfumul agreabil, a gustat apa calda si a simtit cum se revigoreaza. Atunci a dat ordin sa i se pregateasca o bautura din frunzele arborelui pe langa care se plimbase. A aparut astfel ceaiula€¦
De atunci, mii de arome si culori au cucerit lumea intreaga, oferind ceaiului distinctia de a fi una dintre cele mai populare bauturi. Ceremonia ceaiului, de exemplu, face parte din cultura fascinanta a Japoniei.
Ceaiul rosu are propria sa poveste. Se obtine din rooibos, o planta originara din Africa de Sud. Acolo, rooibos se bea cu lapte si cu zahar. In tarile occidentale, unde rooibos este din ce in ce mai apreciat, acesta se consuma simplu. Are un gust unic, delicios. De aceea, adaugarea suplimentara a indulcitorului nu are rost. Ceaiul rosu isi defineste aromele printr-o fierbere mai indelungata. Bautura are o culoare rosie-maronie si este foarte parfumata.
Gustos si sanatos. In Occident, ceaiul rosu este preferat de consumatorii foarte preocupati de sanatatea lor. Ceaiul obtinut din rooibos contine numeroase substante antioxidante. Nu are cofeina si nici tanin, fapt pentru care poate fi consumat pe tot parcursul zilei fara riscul unor efecte secundare. Ceaiul de rooibos revigoreaza organismul, dar il si linisteste. De aceea, si dimineata, si seara, rooibos trebuie savurat cu incredere.

Tufis rosu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.