Licitatiile organizate de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru Hotelul Triumf si Clubul Floreasca s-au impotmolit. Licitatia pentru Clubul Floreasca a fost amanata, iar Hotelul Triumf a ajuns in instan
Licitatiile organizate de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru Hotelul Triumf si Clubul Floreasca s-au impotmolit. Licitatia pentru Clubul Floreasca a fost amanata, iar Hotelul Triumf a ajuns in instanta.
Clubul Floreasca. Vanzarea Clubul a fost amanata pana la o data ce urmeaza sa fie stabilita, intrucat niciun investitor nu a depus vreo oferta pana ieri, la termenul-limita, desi Caietul de Sarcini a fost cumparat de 11 investitori. Ce i-a tinut departe pe investitori? Pretul mare sau taxa de participare la licitatie, care a fost stabilita la 10.000 de euro, iar garantia ce trebuie depusa, la 5.000.000 de euro?
Analistii imobiliari spun ca este greu de apreciat care este valoarea de piata a Clubului Floreasca, din Bulevardul Mircea Eliade, mai ales ca RA-APPS nu a comunicat exact cati metri patrati are cladirea, care este starea ei etc. Terenul aferent clubului este de 15.200 de metri patrati, iar imobilul include un restaurant si o piscina situate pe malul Lacului Floreasca, iar pretul cerut era de 45.500.000 de euro, fara TVA. ""Terenul valoreaza in jur de 35.000.000 de euro"", spune Radu Zilisteanu, expert imobiliar.
Hotel Triumf. Hotelul Triumf, de pe Soseaua Kiseleff, are un teren aditional de 14.987 de metri patrati, iar pretul de oferta este 32.500.000 de euro, fara TVA, cu plata integrala. Desi si in acest caz garantia ce trebuia depusa a fost tot de 5.000.000 de euro, iar taxa de participare tot de 10.000 de euro, interesul este mult mai mare. Caietul de Sarcini a fost cumparat de 21 de investitori, iar licitatia va avea loc miercuri, 17 ianuarie.
La tribunal. Compania Grand Plaza Hotel, care opereaza hotelul Howard Johnson din Bucuresti, a actionat in instanta Regia de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru ca a scos la vanzare, prin licitatie, Hotelul Triumf. Reprezentantii Grand Plaza sustin ca RA-APPS a organizat, in perioada 2003-2005, un concurs de oferte de asociere in participatiune pentru modernizarea si extinderea Triumf, care a fost castigat de Grand Plaza Hotel, iar asocierea a fost aprobata de Consiliul de Administratie al regiei in luna decembrie 2005. Cu toate astea, contractul de asociere nu a mai fost semnat, iar RA-APPS si-a anuntat intentia de a vinde Hotelul Triumf prin licitatie publica. Grand Plaza Hotel acuza RA-APPS ca in Caietul de Sarcini pregatit pentru vanzarea Hotelului Triumf a fost introdus, ilegal, un articol restrictionar prin care se interzice participarea la licitatie a companiilor cu care regia este in litigiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.