Knorr Delikat este un produs de baza pentru mancaruri, cu legume variate, dar care trebuie consumat in limitele inscrise pe eticheta. Din eticheta compozitionala rezulta ca produsul contine: sare maximum 64,3%, zahar, potentator de aroma (monosodi
Knorr Delikat este un produs de baza pentru mancaruri, cu legume variate, dar care trebuie consumat in limitele inscrise pe eticheta.
Din eticheta compozitionala rezulta ca produsul contine: sare maximum 64,3%, zahar, potentator de aroma (monosodiu glutanat E621, inozinat - unul dintre E633, E632, E631, guanilat - nespecificat, putand fi unul dintre E629, E628, E627), legume deshidratate 9,5% (morcov, ardei, pastarnac radacina, patrunjel frunze, ceapa, praz, usturoi, extract de varza, rosii, extract de leustean), condimente (seminte de telina, curcuma, E100, extract de schinduf, nucsoara), ulei vegetal, maltodextrina din cartofi, arome, colorant (riboflavina E101), extract de drojdie, vitamine (E, A, B1, D3, B12). Eticheta nutritionala ne informeaza ca produsul are o valoarea energetica de 120,3 kcal, 510,6 kj, proteine 6,7 g, glucide 21,6 g, lipide 0,7 g, la 100 de grame de produs.
Concluzia. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca Knorr Delikat este un produs tipic ""baza pentru mancaruri"", utilizat pentru a da savoare diferitelor feluri de mancare. Ca orice alt produs din aceasta categorie, trebuie consumat nu mai mult decat in cantitatile prevazute in recomandarile de pe eticheta produsului - maximum 3 g la 250 ml de lichid. A nu se face exces, pentru a nu se depasi consumul de sare, cunoscut fiind ca excesul de clorura de sodiu este daunator sanatatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.