Incepand cu data de 18 ianuarie din piete trebuie sa dispara persoanele care vand carne de pasare sau de iepure, peste sau produse provenite din pescuit, vanatul in blana sau pene, laptele materie prima si ouale obtinute in ferme proprii si mierea de
Incepand cu data de 18 ianuarie din piete trebuie sa dispara persoanele care vand carne de pasare sau de iepure, peste sau produse provenite din pescuit, vanatul in blana sau pene, laptele materie prima si ouale obtinute in ferme proprii si mierea de albine. Exceptie vor face produsele pentru care s-a obtinut autorizatie de productie sau cele pentru care se va obtine certificat de produs traditional, de la Ministerul Agriculturii, padurii si Dezvoltarii Rurale. Toate aceste reglementari sunt date pentru a ne alinia la legislatia europena si sunt cuprinse in Ordinul 301, din 2006, dat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Marian Avram, presedintele ANSVSA, spune ca ""nu este moral ca cei care au investit in afacerea lor sa intre intr-o competitie neloiala cu produse neigienice din punct de vedere sanitar."" Cei care produc alimenetele vizate de ordin isi pot vinde marfa, insa numai pe teritoriul judetului unde aceasta a fost produsa"". Inderdictia este data de faptul ca aceste produse sunt aduse de cele mai multe ori in conditii improprii din locurile de productie si nu exista posibilitatea ca in cazul unor toxiinfectii alimentare vinovatii sa fie pedepsiti. In acest caz, cel mai mult vor avea de suferit locuitorii Bucurestiului, care sunt obisnuiti sa se aprovizioneze de la micii producatori. Produsele respective vor putea fi cumparate doar de la firmele care produc industrial si care au toate utilajele necesare.
Scapare. Singura sansa a micilor producatori este inscrierea marfurilor la categoria produs traditional, in acest caz putand comercializa marfurile oriunde in tara sau in Uniunea Europeana. De asemenea, in cazul in care sunt organizate targuri sau expozitii, vanzarea directa de produse alimentare este permisa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.