Rotire de cadre la comisiile federale. Comitetul Executiv al FRF a decis ieri ca, incepand cu data de 1 februarie 2007, echipele din Liga 1 pot avea cinci jucatori extracomunitari pe foaia de arbitraj si doar trei pe teren pe toata durata partidei.
Rotire de cadre la comisiile federale. Comitetul Executiv al FRF a decis ieri ca, incepand cu data de 1 februarie 2007, echipele din Liga 1 pot avea cinci jucatori extracomunitari pe foaia de arbitraj si doar trei pe teren pe toata durata partidei.
Pana ca Romania sa devina membra a Uniunii Europene, echipele prim-divizionare aveau voie sa foloseasca trei jucatori straini intr-o partida, pe toata durata jocului si, prin exceptie, cinci, indiferent daca erau comunitari sau extracomunitari. Incepand cu data de 1 februarie, formatiile prim-divizionare pot folosi trei fotbalisti extracomunitari pe teren, iar pe foaia de arbitraj pot aparea cinci. Echipele care nu vor respecta aceste hotarari vor pierde meciul cu 3-0.
DEZBATERI. La nivelul comisiilor federale nu s-au schimbat prea multe, aici avand loc mai multe permutari, schimbarile fiind impuse de UEFA. ""Pe vremea lui Ceausescu erau asa-numitele rotiri de cadre care se faceau in cadrul Marii Adunari Nationale. Acelasi lucru facem si noi acum, rotim presedintii si vicepresedintii, dar nu o facem de capul nostru, ci pentru ca asa ne-a impus UEFA"", a spus presedintele FRF, Mircea Sandu.
Daca privind aceste schimbari nu au fost obiectii, modificarea articolului 16.7 cu privire la jucatorii extracomunitari a generat unele dispute, cel mai dur contestatar al deciziei fiind directorul general al Politehnicii Timisoara, Gheorghe Chivorchian, care are cei mai multi extracomunitari in lot.
Supunere. ""Eu spun ca nu poti sa iei decizia asta, atat timp cat campionatul este in derulare. Ea trebuie sa intre in vigoare de la inceputul viitoarei editii de campionat. Dar cand majoritatea voteaza, trebuie sa te supui. Nu cred ca decizia este corecta, avand in vedere faptul ca suntem la mijlocul campionatului"", a comentat Chivorchian. Tot ieri s-a decis ca in componenta echipelor romanesti poate intra un numar nelimitat de jucatori care sunt cetateni ai unei tari ce este membra UE, acestia avand statutul de fotbalisti comunitari. In sedinta Comitetului Executiv s-a aprobat si calendarul echipei nationale de fotbal pe anul 2007.

Membri vechi si noi. Comisiile din cadrul FRF si-au schimbat in mare masura presedintii dupa cum urmeaza: Comisia de Disciplina - Marin Daniel Cernat, presedinte si Mircea Dridea, vicepresedinte, la Comisia pentru Statutul Jucatorului - Dumitru Gabriel Manu, presedinte si Constantin Son, vicepresedinte, primul Complet al Comisiei de Apel - Daniel Florea, presedinte, Ovidiu Mihut, vicepresedinte, cel de-al doilea Complet al Comisiei de Apel il are ca presedinte pe Mugur Filipescu, iar ca ""vice"" pe Daniela Fantu, in timp ce in fruntea Curtii de Arbitraj pentru Fotbal a fost instalat Ion Turculeanu, iar ca vicepresedinte, Elena Stoian. A fost aprobat si programul international al echipelor noastre nationale, o prima competitie urmand sa aiba loc chiar in cursul acestei saptamani (18-21 ianuarie), cand la Deva se vor disputa jocurile contand pentru primul tur de calificare la Campionatul European de Futsal, editia 2007. Vor participa reprezentativele Romaniei, Angliei, Bulgariei si Letoniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.