Am vazut la Realitatea ca Adela Hayssam a plecat din tara si autoritatile n-au avut ce sa-i faca. Ba chiar, Realitatea si-a trimis o reporterita la aeroport, pentru ca noi sa nu punem nimic sub semnul intrebarii. Ci doar al mirarii. Ca dac-ar fi plec

Am vazut la Realitatea ca Adela Hayssam a plecat din tara si autoritatile n-au avut ce sa-i faca. Ba chiar, Realitatea si-a trimis o reporterita la aeroport, pentru ca noi sa nu punem nimic sub semnul intrebarii. Ci doar al mirarii. Ca dac-ar fi plecat dintr-o statie de autobuz, imediat ar fi venit niste controlori s-o controleze la bilet, n-ar fi avut si atunci nu doar c-ar fi fost data jos cu bestialitate, dar ar fi primit si o binemeritata amenda. Bine, ca n-ar mai fi ajuns la sotul ei, asta-i clar.
Dar cu faptul ca Adela a plecat din tara ca orice cetatean liber autoritatile romane nu se pot impaca, iar ziaristii - cu atat mai putin. Pentru a demonstra ca nu e gluma, ca Adela chiar a plecat din tara, nu asa, Realitatea TV si-a trimis la aeroport o reporterita, usor disperata am putea aprecia noi, luandu-ne totusi distanta de respect necesara fata de un reporter trimis la un subiect fara subiect ca sa vorbeasca despre nimic. Spunand, fireste, nimic.
Ca, daca n-ar fi trimis-o pe reporterita la aeroportul de pe care, cu doar cateva ore in urma, stimati telespectatori si draga Andreea, a decolat avionul cu pseudoinfractoarea, atunci noi am fi putut sa speculam intruna. Dar, fiindca am vazut-o pe reporterita vorbind de acolo, ei bine, am inteles nu doar ca Adela a plecat fix de acolo, dar si ca exista avioane si exista aeroporturi. Ceea ce e foarte bine ca exista, ca sa vina ziaristii sa faca ""direct"" de la fata locului, pentru ca nu cumva noi, telespectatorii, sa punem ceva la indoiala.
Ajunsa la fata locului, reporterita s-a interesat, fireste, pentru acuratetea informatiei, de tot felul de detalii si a aflat, dezamagita (putem sa juram) ca Adela, cand a plecat, a plecat bine-mersi, ca n-avea nici o problema, ca autoritatile ar fi cautat-o, iti dai seama, peste tot, si ea nimic, era cu toate actele in regula si atunci autoritatile si-au muscat pumnii de ciuda ca n-au ce sa-i faca si, in sfarsit, au lasat-o sa se urce in avion. Naspa de autoritatile romane si mult mai naspa de ziaristi.
Cum nici un ziarist nu-si doreste un subiect fara subiect, de aici reiese clar ca reporterita de la Realitatea s-a dus inapoi in redactie si i-a luat la omor pe editorii jurnalului, ca de ce nu se duc ei la un subiect fara subiect, de ce s-o trimita pe ea, sa apara penibil in fata natiunii insetate de sange, si ea sa-i dea doar laptic, ca n-avea de unde sange. Pentru un reporter, un subiect fara subiect e ca bucatele fara sare. Sau ca biscuitii pentru diabetici. Sau ca branza tofu.
Sa speram, pentru ziaristii insetati de sange, ca Adela, cand o sa vina inapoi, o sa aiba o vanataie pe fata sau o sa schiopateze putin, caz in care vor tabari cu reportofoanele pe ea, ea nu le va raspunde, de unde ziaristii vor fi liberi sa speculeze cat vor vrea, sa faca si emisiuni daca vor ei, de unde sa deduca limpede ca, de fapt, Adela e o fata care e o fata care nu este decat o fata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.