De ieri, 35 de parlamentari romani ocupa fotoliile de eurodeputat, avand misiunea sa ia parte cat mai activ la dezbateri si sa sustina interesele Romaniei in UE. Parlamentul European si-a inceput prima sedinta plenara a anului 2007 cu aplauze pe

De ieri, 35 de parlamentari romani ocupa fotoliile de eurodeputat, avand misiunea sa ia parte cat mai activ la dezbateri si sa sustina interesele Romaniei in UE.

Parlamentul European si-a inceput prima sedinta plenara a anului 2007 cu aplauze pentru noii membri din Romania si din Bulgaria. Celor 35 de trimisi ai Romaniei si 18 ai Bulgariei li s-a urat ""Bun venit"" de catre presedintele Legislativului Uniunii Europene, Josep Borrell. Asta in ciuda nemultumirii fata de prezenta in randul noilor veniti a unor simpatizanti ai extremei dreapta care pot contribui la aparitia in PE a unui grup antiimigratie si care se opune aderarii Turciei.

Delegatiile celor doua state au sosit in hemiciclu pe scara de onoare, la cativa pasi in urma drapelelor nationale. Cei 53 de europarlamentari au dat mana cu Josep Borrell, dupa care si-au ocupat locurile in plen, iar drapelele Romaniei si Bulgariei au fost arborate alaturi de drapelele celorlalte state membre. Daca europarlamentarii celorlalte 25 de state membre au mandat pana in 2009, trimisii Romaniei si ai Bulgariei se vor afla la Strasbourg si la Bruxelles doar pana cand cele doua state vor organiza alegeri pentru PE.

MOMENT SPECIAL. Pentru europarlamentarii romani, ""intrarea in paine"" este o ocazie de a prelua temele si metodele de lucru europene. ""Am castigat nu doar libertati si drepturi la care nici nu ne gandeam in urma cu mai putin de un deceniu, dar si obligatii pe care trebuie sa ni le asumam cu toata seriozitatea. Nu ne mai putem ghida dupa deviza «Merge si asa!»"", ne-a declarat Corina Cretu, membru al grupului socialistilor europeni. ""Este un moment important pentru noi. Suntem primii parlamentari europeni din Romania si vom confirma responsabilitatea cu care am fost investiti de Parlamentul tarii noastre"", a spus si Marian Jean Marinescu, din grupul popularilor europeni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.