Depresiile pot aparea pe fondul unei carente de acid folic? Adevarat. Acidul folic previne tulburarile sistemului nervos. Un aport alimentar insuficient de acid folic creste riscul aparitiei unei depresii. Barbatii sunt indiferenti fata de propr
Depresiile pot aparea pe fondul unei carente de acid folic? Adevarat. Acidul folic previne tulburarile sistemului nervos. Un aport alimentar insuficient de acid folic creste riscul aparitiei unei depresii.
Barbatii sunt indiferenti fata de propria sanatate? Fals. Barbatii vorbesc rar in public despre sanatatea lor. Acest lucru nu inseamna insa ca ei nu au grija de propria sanatate. Statisticile arata chiar ca barbatii sunt mai ipohondri decat femeile.
Cea mai buna dieta de slabit este infometarea? Fals. Organismul percepe foamea ca pe un stres si de aceea incepe sa acumuleze sub forma de grasimi chiar si cele mai usoare produse alimentare. Mai mult decat atat, infometarea le este contraindicata categoric persoanelor care sufera de boli pancreatice.
Albirea dintilor are contraindicatii? Adevarat. Albirea dintilor este contraindicata in cazul cariilor, in cazul afectiunilor gingivale, al igienei deficitare a cavitatii bucale. De asemenea, specialistii recomanda evitarea albirii dintilor in timpul sarcinii sau in cazul femeilor care alapteaza.
Sugarii si copiii mai mici de 4 ani nu au voie sa ia aspirina? Adevarat. Aspirina determina o serie de reactii adverse: de la iritarea tubului intestinal, sangerari intestinale cu risc de anemie si pana la leziuni hepatice si coma. Din aceste motive, aspirina este contraindicata acestor categorii de varsta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.