Multe companii de brokeraj au dat ordine de subscriere, in cadrul ofertei publice de vanzare de actiuni ale Alumil Rom Industry, fara ca in conturile clientilor sa existe ""la momentul subscrierii plata integrala a contravalorii actiunilor subscrise"

Multe companii de brokeraj au dat ordine de subscriere, in cadrul ofertei publice de vanzare de actiuni ale Alumil Rom Industry, fara ca in conturile clientilor sa existe ""la momentul subscrierii plata integrala a contravalorii actiunilor subscrise"" potrivit unui comunicat al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Oferta s-a desfasurat in decembrie la Bursa, dar sesizarile investitorilor au determinat CNVM sa suspende operatiunile de decontare.

La cererea Comisiei, conducerea Bursei analizeaza situatia, urmand sa-si prezinte pozitia, iar CNVM sa ia o decizie. Potrivit legii, oferta ar putea fi anulata. Neregulile amintite ar duce la diminuarea numarului de actiuni alocat fiecarui investitor, cererea depasind oferta de peste 16,1 ori. ""Unii au subscris fara sa vireze banii la timp si din cauza lor eu iau mai putin"", a spus un investitor. In cazul suprasubscrierii, alocarea actiunilor se face respectand doar raportul dintre ordinele unui investitor si total.

Cele 16 companii de brokeraj implicate sunt ING Securities, BRD Securities, Raiffeisen Capital&Investment, Valmob Intermedia, Equity Invest, EFG Eurobank Securities, Super Gold Invest, Eldainvest, Confident Invest, Rombell Securities, Eastern Securities, Vanguard, Prime Transaction, Intercapital Invest, HTI Valori Mobiliare si SSIF Broker. O parte din acestea contesta justetea includerii lor pe lista.

Alumil este o subsidiara a grupului grecesc omonim, specializat in industria de prelucrare a aluminiului pentru constructii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.