Gruparea terorista elena de extrema stanga ""Lupta Revolutionara"" a lansat ieri-dimineata o racheta in cladirea ambasadei americane, aflata in centrul Atenei. Racheta a fost lansata de la nivelul strazii, cel mai probabil de la doar cateva sut

Gruparea terorista elena de extrema stanga ""Lupta Revolutionara"" a lansat ieri-dimineata o racheta in cladirea ambasadei americane, aflata in centrul Atenei.

Racheta a fost lansata de la nivelul strazii, cel mai probabil de la doar cateva sute de metri distanta, si a lovit chiar vulturul aflat pe emblema americana. Din fericire, racheta nu a produs pagube importante si nu a dus la ranirea vreunei persoane. ""Tratam cele intamplate ca pe un atac foarte serios. Ambasada a fost atacata
intr-o maniera violenta care n-are sens"", a declarat Charles Ries, ambasadorul american din Grecia.

DE-AI LOR. ""Lupta Revolutionara"" a revendicat atentatul dupa cateva minute. Viron Polidoras, ministrul de Interne de la Atena, a confirmat faptul ca atentatul a fost comis de o ""organizatie interna"", excluzand astfel posibilitatea implicarii Al-Qaeda sau a unei alte grupari afiliate. Ambasada americana din Atena a mai fost tinta unui atentat in 1996, la baza acelui atac fiind tot o grupare de extrema stanga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.