Tenismanul Andrei Pavel va juca, la Openul Australiei, pentru prima data in ultimii zece ani, in calificarile unui turneu de Grand Slam, dupa ce, in 1997, tot la Australian Open, a fost lucky loser, intrand pe tabloul principal, desi fusese invins i
Tenismanul Andrei Pavel va juca, la Openul Australiei, pentru prima data in ultimii zece ani, in calificarile unui turneu de Grand Slam, dupa ce, in 1997, tot la Australian Open, a fost lucky loser, intrand pe tabloul principal, desi fusese invins in calificari de Dinu Pescariu! Dupa trei ani, in calificarile Openului australian va juca si Adrian Voinea!

Pentru tenisul masculin romanesc, anul 2007 nu incepe sub cele mai optimiste auspicii. Cu aproape o luna inainte de meciul din Cupa Davis, din deplasare, contra SUA, cel mai bun tenisman roman de dupa Ilie Nastase, Andrei Pavel, va fi nevoit, pentru prima data dupa 10 ani, sa joace in calificari pentru a figura pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. In perioada 1997-2006, jucatorul roman a fost prezent in fiecare an pe tabloul principal al turneelor de Grand Slam, lipsind la putine editii (Australian Open 1998, 2000; US Open 2003; Wimbledon 2003; Roland Garros 1998, 2003), din cauza unor accidentari. In ianuarie 1997, Pavel, pe atunci nr. 135 ATP, pierdea, in ultimul tur al calificarilor, in fata altui roman, Di nu Pescariu. Totusi, „Cneazul” avea sa intre pe tabloul principal din postura de „lucky loser”. Acum, Pavel ocupa locul 112 ATP si este nevoit sa joace din nou in calificarile unui turneu de Grand Slam. Andrei, care va implini 33 de ani pe 27 ianuarie, este cap de serie nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.