Italianul implicat in uciderea spionului rus Aleksandr Litvinenko, Mario Scaramella, a avut legaturi cu romanul Pavel Suian. Potrivit International Herald Tribune, italianul a fondat o organizatie fictiva pentru care a obtinut fonduri de la Comitetu
Italianul implicat in uciderea spionului rus Aleksandr Litvinenko, Mario Scaramella, a avut legaturi cu romanul Pavel Suian. Potrivit International Herald Tribune, italianul a fondat o organizatie fictiva pentru care a obtinut fonduri de la Comitetul Conventiei de la Basel, la recomandarea romanului.

Mario Scaramella, italianul implicat in cazul Litvinenko, este fondatorul unei organizatii fictive de protectie a mediului pentru care a obtinut, in 2003, fonduri de la Comitetul Conventiei de la Basel, la recomandarea romanului Pavel Suian, relateaza International Herald Tribune in editia online, citat de Mediafax.

Mario Scaramella este „profesorul“ italian care s-a intalnit cu Aleksandr Litvinenko intr-un restaurant japonez din Londra, la 1 noiembrie, cu cateva zile inainte ca fostul spion rus sa acuze simptomele otravirii cu poloniu 210, de pe urma careia a si murit cateva saptamani mai tarziu.

O investigatie realizata timp de o luna de International Herald Tribune, in colaborare cu cotidianul financiar italian Il So le 24 Ore, a aratat ca Scaramella, arestat in Italia la 24 decembrie pentru trafic cu armament, a reusit timp de 17 ani sa convinga institutii precum Comisia italiana anti-mafia, Parlamentul italian, Agentia ONU de Protectie a Mediului, Uniunea Europeana si NATO sa acorde fonduri si legitimitatii organizatiilor fictive create de el, cu ajutorul unor oameni de stiinta, manageri si politicieni.

ECPP, entitate fictiva


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.