Directia Politiei Rutiere face o serie de precizari in legatura cu aplicarea sanctiunilor contraventionale conducatorilor auto de pe ambulante pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Dupa constatarea abaterii, sistemul de supraveghere emite
Directia Politiei Rutiere face o serie de precizari in legatura cu aplicarea sanctiunilor contraventionale conducatorilor auto de pe ambulante pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Dupa constatarea abaterii, sistemul de supraveghere emite in mod automat o instiintare catre detinatorul autovehiculului depistat.
In noul mod de procesare a abaterilor, instiintarea este emisa si transmisa tuturor detinatorilor de autovehicule care au fost inregistrate de sistemul de supraveghere, inclusiv institutiilor ale caror autovehicule sunt exceptate, potrivit legii, de la obligatia de a respecta regimul de viteza atunci cand se deplaseaza la interventii sau in misiuni de urgenta ori cu un asemenea caracter, situatii care includ si Serviciile de Ambulanta.
In acest caz, institutiile mentionate au obligatia de a confirma unitatii de politie ca autovehiculele inregistrate fac parte din categoria exceptiilor prevazute de lege si ca intr-adevar se deplasau in interes de serviciu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.