Liderul Venezuelei vrea un numar nelimitat de mandate. Hugo Chavez a jurat ca va promova un socialism radical, invocand numele Mantuitorului, pe care il considera ""cel mai mare socialist"". Aflat la al doilea mandat in fruntea Venezuelei, intr-o Am

Liderul Venezuelei vrea un numar nelimitat de mandate. Hugo Chavez a jurat ca va promova un socialism radical, invocand numele Mantuitorului, pe care il considera ""cel mai mare socialist"".
Aflat la al doilea mandat in fruntea Venezuelei, intr-o America Latina tot mai anti-SUA, presedintele Hugo Chavez se simte pe cai mari. La ceremonia de investire, liderul socialist le-a promis alegatorilor nationalizare si promovarea unui socialism radical, sinonim cu o noua revolutie. ""Acesta va fi juramantul meu - pamantul stramosesc, socialism sau moarte!"", a declarat cu aplomb Hugo Chavez, politicianul al carui mentor declarat este Fidel Castro.
Convingator. Pentru ca orientarea sa de stanga sa fie si mai credibila, Chavez si-a petrecut peste piept drapelul national, prinzandu-l de umarul stang in loc de cel drept, cum prevedea traditia. Chavez, care a supravietuit, de-a lungul timpului, inchisorii, unei lovituri de stat si unui referendum, are o cota de popularitate extrem de ridicata, asa ca se simte suficient de sigur pe el ca sa incerce sa le dea peste nas americanilor si sa readuca in proprietatea statului companii privatizate de acestia.
Atat de sigur este Chavez pe doctrina sa, incat si-a sustinut-o folosind numele Mantuitorului. ""Jur in numele lui Hristos, cel mai mare socialist din istorie"", si-a incheiat el pledoaria pentru o Venezuela tot mai socialista.

Vizita din Iran


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.