Mihail Prohorov (foto), unul dintre cei mai bogati magnati rusi, aflat pe locul 89 in topul celor mai avuti oameni de afaceri din lume, a fost arestat de autoritatile franceze, sub acuzatia de proxenetism, informeaza publicatia ruseasca Vedemosti. Pr

Mihail Prohorov (foto), unul dintre cei mai bogati magnati rusi, aflat pe locul 89 in topul celor mai avuti oameni de afaceri din lume, a fost arestat de autoritatile franceze, sub acuzatia de proxenetism, informeaza publicatia ruseasca Vedemosti. Prohorov, in varsta de 41 de ani, a fost arestat marti, pe cand se afla in statiunea montana Courchevel, din Alpii francezi.
Arestarea magnatului rus a survenit in timpul unui raid organizat de politia lyoneza, interventie ce facea parte dintr-un program mai vast de combatere a prostitutiei. Jurnalistii agentiei France Presse relateaza ca Prohorov era un obisnuit al celebrei statiuni din Alpi si ca a devenit cunoscut in acest loc pentru petrecerile grandioase pe care le oferea aici prietenilor sai. La aceste petreceri erau nelipsite prostituatele de lux. Rusul este anchetat si pentru alte afaceri, cum ar fi traficul de droguri si spalarea de bani.
AVUTIE. Prohorov detine 54,8% din compania ruseasca Norilsk Nickel, cel mai mare producator de nichel si platina din lume, dar si 51% din compania Polyus Zoloto, cea mai mare firma de extractie de aur din Rusia. Magnatul rus are o avere estimata la 6,5 miliarde de dolari.

Da€™ale globalizarii - Taxa ""problema""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.