Municipiul Sibiu, cu statutul sau de Capitala Culturala Europeana a anului 2007, a fost inclus de cotidianul britanic The Guardian, in colaborare cu o firma de turism, pe unul din primele zece locuri ale web-site-ului ""50 de locatii turistice fabulo
Municipiul Sibiu, cu statutul sau de Capitala Culturala Europeana a anului 2007, a fost inclus de cotidianul britanic The Guardian, in colaborare cu o firma de turism, pe unul din primele zece locuri ale web-site-ului ""50 de locatii turistice fabuloase ale lumii"". Sibiul se afla pe pozitia a noua, fiind devansat, printre altele, de New York, Londra, Pisa, Palermo, Chicago si Paris.
Principalele puncte de atractie mentionate in articol sunt titulatura de Capitala Culturala Europeana si frumusetile centrului istoric, cu amestecul de arhitectura istorica mergand de la gotic pana la Art Nouveau, fortificatiile Sibiului si bogata viata culturala din oras. ""Faptul ca Sibiul apare plasat atat de bine in acest site turistic spune foarte mult despre atractivitatea orasului si a Programului Sibiu 2007, mai ales daca tinem cont ca presa britanica nu s-a intrecut cu laudele la adresa Romaniei.
Nominalizarea ar putea constitui un semnal si pentru firmele turistice romanesti, care ar putea dezvolta programe asemanatoare"", a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.