Tuberculoza, considerata in folclorul trecut drept „boala boiereasca“, este, din pacate, o realitate atemporala cu pretentiile noastre europene. Numai ca, „eficientizata“ de o serie de specialisti, majoritatea regasiti in &bd
Tuberculoza, considerata in folclorul trecut drept „boala boiereasca“, este, din pacate, o realitate atemporala cu pretentiile noastre europene. Numai ca, „eficientizata“ de o serie de specialisti, majoritatea regasiti in „nucleul dur“ al contestatarilor de la Institutul „Marius Nasta“ din Capitala, aceasta maladie a devenit pentru acestia, in schimbul unor simpozioane si a doua reabilitari de spatii, o sursa de venituri consistente, de ordinul zecilor de milioane de lei.

Eradicata in majoritatea covarsitoare a tarilor civilizate, tuberculoza a prins radacini adanci in „solul“ mioritic, una dintre principalele cauze fiind vitregiile unei „epoci de aur“ cu o caldura in apartamente si alimentatie „rationalizate stiintific“. Considerat „bastionul“ luptei impotriva acestei maladii, Institutul de pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Capitala, pe langa aceste calitati de unitate sanitara de prim rang, a devenit gazda „Unitatii de implementare a componentei de control a tuberculozei U.I.P.-T.B.“, iar de la schimbarea managerului spi talului, a unor „convulsii“ si a altor nemultumiri exprimate, sub diverse forme de protest, de un nucleu de medici nemultumiti de regulile impuse de noua conducere. Oricum, faptul ca majoritatea medicilor deranjati de „reasezarea“ numarului de operatii si dupa alte criterii decat „amicitiile“ se regasesc si in componenta Unitatii de implementare nu pare a fi o coincidenta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.