Grupurile de telecomunicatii Telekom Austria si Hellenic Telecom (OTE) se afla in negocieri avansate de fuziune, iar detaliile privind o eventuala tranzactie ar putea fi stabilite chiar la inceputul acestui an, potrivit cotidianului austriac Kurier,

Grupurile de telecomunicatii Telekom Austria si Hellenic Telecom (OTE) se afla in negocieri avansate de fuziune, iar detaliile privind o eventuala tranzactie ar putea fi stabilite chiar la inceputul acestui an, potrivit cotidianului austriac Kurier, citat de Mediafax.

Grupurile implicate pastreaza tacerea asupra discutiilor, dar acestea sunt intr-un stadiu avansat, tranzactia fiind sprijinita de guvernul de la Viena. Grupul rezultat ar avea o capitalizare de piata de peste 20 de miliarde de euro si 26.000 de angajati, iar sediul central va fi stabilit la Viena.

REZULTATE. Castigul companiei elene pentru 2006 este estimat la 650 milioane de euro, in vreme ce Telekom Austria a raportat un castig de aproape 500 milioane de euro pentru primele noua luni ale anului trecut. OTE este actionarul majoritar al RomTelecom, cu o participatie de 54,01%, si este prezent, de asemenea, pe piata telefoniei fixe in Albania, Macedonia si Bulgaria. Guvernul elen detine o participatie de circa 38% din OTE, cu o valoare de piata de circa 4,6 miliarde de euro, si intentioneaza sa isi diminueze cota la jumatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.