PSD nu ezita sa-si arate public deschiderea fata de sprijinirea unui eventual guvern minoritar PNL, desi acum o luna, in plina criza politica declansata de iesirea PC de la guvernare, ameninta ca nu are de gand sa faca acest lucru. Scenariul sustiner
PSD nu ezita sa-si arate public deschiderea fata de sprijinirea unui eventual guvern minoritar PNL, desi acum o luna, in plina criza politica declansata de iesirea PC de la guvernare, ameninta ca nu are de gand sa faca acest lucru. Scenariul sustinerii unui guvern PNL, daca PD s-ar retrage de la guvernare, nu este exclus insa la acest moment de liderii PSD. Intr-o emisiune televizata, presedintele de onoare, Ion Iliescu a explicat ca ""sprijinul se practica in politica"" si ca este un lucru pozitiv sustinerea unui guvern minoritar care ""se angajeaza la o treaba serioasa"" si care ""negociaza cu toate partidele parlamentare un cadru, un context si un angajament"".
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a precizat ieri ca Iliescu s-a referit doar la sustinerea in Parlament a unui Guvern minoritar PNL. ""PSD nu va sustine nici un guvern al Aliantei, singurele discutii posibile fiind cele privind sustinerea in Parlament a unor acte normative pe domeniul integrarii"", a spus Diaconescu. In prima sedinta din acest an a conducerii PSD, s-a conturat ideea sustinerii proiectelor guvernamentale care vizeaza integrarea. ""PSD va sustine aceste proiecte cu conditia ca, inainte sa le depuna la Parlament, Guvernul sa aiba discutii cu expertii nostri"", a confirmat vicepresedintele PSD, Ion Stan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.