Inca 21.500 de militari americani vor lua drumul Irakului. Acesta este anuntul pe care presedintele George W. Bush urma sa-l faca ieri-seara la Casa Alba (ora 4 dimineata azi pe fus orar romanesc). Mult asteptata strategie noua a executivului america
Inca 21.500 de militari americani vor lua drumul Irakului. Acesta este anuntul pe care presedintele George W. Bush urma sa-l faca ieri-seara la Casa Alba (ora 4 dimineata azi pe fus orar romanesc). Mult asteptata strategie noua a executivului american pentru razboiul din Irak se bazeaza pe ideea, declarata de altfel a sefului administratiei americane, ca directia de pana acum a fost gresita. Corectarea situatiei din Irak ar consta, in viziunea lui Bush, in suplimentarea consistenta a trupelor in teatrele de ostilitati din Irak, relateaza Associated Press.
Bush va trimite 17.500 de trupe de infanterie la Bagdad si 4.000 de puscasi marini in provincia Anbar. Prima brigada, din cele cinci care formeaza noile trupe alocate pentru capitala irakiana, urmeaza sa soseasca martea viitoare, iar urmatoarele vor ajunge la distanta de 30 de zile una de cealalta, mai informeaza Associated Press. Insa planul Casei Albe are un dusman declarat in persoana influentei democrate Nancy Pelosi, noua presedinta aleasa a Camerei Reprezentantilor.
Dupa esecul din alegerile pentru Congres, cand republicanii au pierdut majoritatea in ambele Camere, democratii s-au declarat adversarii planurilor de a suplimenta trupele americane din zonele de conflict din Irak. Pe langa trupele noi, presedintele Bush urma sa ofere si explicatii referitoare la necesitatea unor noi investitii in valoare de 770 de milioane de euro in Irak, fonduri care sunt prevazute in noua strategie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.