Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a decis, ieri, sa aprobe cererea de eliberare conditionata depusa de Miron Cozma si avizata favorabil de catre comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova. “Luceafarul Huilei” ramane, insa, in ar
Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a decis, ieri, sa aprobe cererea de eliberare conditionata depusa de Miron Cozma si avizata favorabil de catre comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova. “Luceafarul Huilei” ramane, insa, in arest, cel putin pana la solutionarea recursului inaintat de catre Parchet.

Procurorul de sedinta a solicitat, ieri, ca cererea sa fie respinsa pe motiv ca petentul condamnat nu ar intruni cumulativ toate conditiile prevazute de lege, printre care constientizarea gravitatii faptelor comise si staruinta in munca, nu in sport, pictura si piese de teatru, precum in cazul lui Miron Cozma. La proces si-au facut aparitia si reprezentanti ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor '90-'91, care au dezaprobat eliberarea, insa nu au fost admisi ca parte interesata in proces.


(Cristian Vasilcoiu)
Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a dispus, ieri, eliberarea conditionata a lui Miron Cozma. Acesta ramane, totusi, in arest, pana la judecarea recursului inaintat de Parchet. Procurorul de sedinta a solicitat respingerea cererii de eliberare conditionata, desi „Luceafarul Huilei“ a efectuat, deja, noua ani si doua luni din pedeapsa finala de zece ani ce i-a fost acordata. La proces si-au facut aparitia si reprezentanti ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor '90-'91 care si-au exprimat dezacordul fata de eliberarea fostului lider al minerilor din Valea Jiului.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti au decis, ieri, ca cererea de eliberare conditionata formulata de Miron Cozma si incuviintata de comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova sa fie aprobata. Decizia judecatorilor a fost atacata, insa, cu recurs, de catre procurori, astfel ca „Luceafarul Huilei“ ramane, pe moment, in arest. Recursul urmeaza a fi judecat de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Cu toate ca ar mai avea de executat doar zece luni de inchisoare, din cei tot atatia ani primiti ca pedeapsa finala, Miron Cozma s-a izbit, ieri, de dezacordul procurorilor si al Asociatiei Victimelor Mineriadelor '90-'91, in ceea ce priveste eliberarea sa conditionata. La Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti si-au facut aparitia numerosi reprezentanti ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor '90-'91. Acestia au solicitat, prin intermediul unui avocat, sa fie admisi ca parte interesata in proces, exprimandu-si, in acelasi timp, dezacordul fata de posibilitatea eliberarii fostului lider al minerilor din Valea Jiului. Procurorul de sedinta a aratat, insa, ca obiectul dosarului nu permite admiterea Asociatiei Victimelor Mineriadelor '90-'91 ca parte interesata, caci o cerere de eliberare conditionata il priveste doar pe petent. Presedintele completului de judecata a exprimat aceeasi idee, si anume ca o astfel de cerere are „caracter strict personal“, respingand solicitarile AVM '90-'91. Decizia a provocat nemultumirea reprezentantilor asociatiei, care au solicitat recuzarea completului de judecata.

Procurorul de sedinta s-a opus eliberarii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.