Vicepresedintii ""doriti"" iau fata concurentei. Cu doua zile inaintea congresului extraordinar al PNL, candidaturile la posturile de conducere s-au inmultit. O surpriza este candidatura presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, la postul de
Vicepresedintii ""doriti"" iau fata concurentei. Cu doua zile inaintea congresului extraordinar al PNL, candidaturile la posturile de conducere s-au inmultit. O surpriza este candidatura presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, la postul de vice pe probleme de imagine, vizat si de Ludovic Orban.
Desi sustinea ca nu vrea sa renunte la sefia Comisiei de Onoare si Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu si-a depus ieri-dimineata candidatura pentru o functie de vicepresedinte in PNL. La congresul exraordinar al liberalilor, care va incepe maine, Olteanu va candida pentru postul de vicepresedinte pe probleme de imagine, concurandu-l, cu mai multe sanse - spun surse liberale - , pe liderul filialei PNL Bucuresti, Ludovic Orban. Hotararea a fost luata marti seara, dupa mai multe consfatuiri ale liderilor liberali. Surse din partid spun ca Orban nu era dorit in aceasta functie de premierul Tariceanu pentru ca, prin declaratiile sale agresive, ar fi deteriorat de tot relatiile cu presedintele Traian Basescu si cu PD, lucru care ar putea sa-l coste fotoliul de sef al Executivului. De altfel, la ultima sedinta a Delegatiei Permanente, cand s-a stiut ca Ludovic Orban vrea sa candideze pentru acest post, Tariceanu a incercat sa-l desfiinteze, propunand subordonarea lui fata de vicepresedintele pe probleme politice. Este a doua oara cand Tariceanu ii blocheaza aspiratiile lui Ludovic Orban pentru un post vizibil, la sfarsitul anului trecut aranjand numitea lui Dan Motreanu in functia de ministru al Agriculturii, in defavoarea liderului PNL Bucuresti.
DOI PE UN LOC. Inca doua posturi sunt ""sensibile"". Pentru cel de vicepresedinte pentru mediu de afaceri si-au depus candidatura seful AVAS, Teodor Atanasiu, si ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Cel dintai are, se pare, prima sansa, iar o victorie a acestuia se asteapta sa-i provoace nemultumirea lui Vosganian. Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, are si el un concurent, in persoana senatorului Adrian Cioroianu, ambii ravnind functia de vicepresedinte pentru afaceri europene. Cum Cioroianu este ""cel dorit"", o infrangere a lui Ungureanu este de asteptat sa-l trimita pe acesta in bratele lui Theodor Stolojan. De asemenea, doi pe un loc sunt si la postul de vicepresedinte pentru relatii institutionale (secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, si secretarul de stat Victor Dobre), precum si la cel pentru relatii cu societatea civila (senatorul Norica Nicolai si ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu). Au ramas singuri in cursa Crin Antonescu - vicepresedinte pentru strategii politice si Teodor Melescanu - vicepresedinte pentru relatii internationale.
In schimb, la presedintia partidului nu si-a depus candidatura decat Calin Popescu Tariceanu, si nici nu mai este asteptata vreuna. In total, aproximativ 60 de liberali si-au depus candidaturile pentru cele 30 de locuri in Biroul Politic Central.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.